Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bir ihbar üzerine Manavgat’ta faaliyet gösteren bir şantaj çetesini 4 ay önce takibe aldı. Polis, Suat B., eşi Marina B. ile akaryakıt istasyonları veliahtı Halis H. ve İdan Ç.’yi teknik ve fiziki takip yöntemiyle izlemeye aldı. Aylar süren çalışmanın ardından dün akşam saatlerinde Manavgat’ta yapılan operasyonda, 1’i kadın 4 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda çok sayıda CD ve DVD, sim kartlar, yine onlarca hafıza kartı ile 3 bilgisayar ele geçirildi. CD ve DVD’lerde, 10 kişiye ait cinsel ilişki görüntüleri bulundu.

NASIL YAPIYORLAR?

Operasyonla çökertilen şantaj çetesi üyelerinin tüm çalışmaları deşifre edildi. İddiaya göre Suat B., eşi Marina B.’yi para karşılığı erkeklere pazarlıyordu. Kendilerine kurban seçtikleri ve maddi durumları iyi olan müşteriler Marina B. ile ilişkiye girdikleri sırada Suat B. ikilinin sevişmesini kamerayla kaydediyordu. Daha sonra Marina B. eşi ile birlikte Moldova ve Romanya’ya gidiyor, buradan kurbanları telefonla arıyorlardı. Aradığı kişiye kendisini tanıtan kadın, elinde sevişme görüntüsü olduğunu, para vermemesi durumunda hem internette yayınlayacağını hem de ailesine göndereceğini söyleyerek tehdit ediyordu.

Görüntülerin olmadığını düşünen ve kendilerine inanmayan mağdurlara sesli ve görüntülü konuşma programı olan Skype üzerinden görüntüleri izleten kadın, verdiği hesaplara para yatırılmasını sağlıyordu. Çete üyesi Halis H. ise görüntüsü olan kişiye çetenin çok tehlikeli olduğunu, görüntüleri yayınlayabileceklerini söyleyerek aracılık yapıyor ve para alıyordu. Diğer şüpheli İdan Ç. de çete üyelerine yardım ediyordu.

MAĞDURLAR TEŞHİS ETTİ

Aralarında bir bar sahibi, işadamı, öğretmen ve mimarın bulunduğu mağdurlar, şüphelilerden şikayetçi oldu. Kendilerine görüntüleriyle şantaj yapıldığını ve yüklü miktarda para alındığını söyleyen mağdurlar, Marina B. ve aracılık yapan Halis H.’yi teşhis etti.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde halen ifadeleri süren çete üyeleri, ’suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’, ’örgüt faaliyetleri kapsamında tehdit ve şantaj’ ile ’kişisel verilerin kaydedilmesi’ suçlarından adliyeye sevk edilecek. Polis, çete üyelerinin mal varlıklarını da incelemeye aldı.