Sakarya'nın Kocaali ilçesinde yaşayan iki çocuklu Kün ailesinin hayatı, bir ameliyatın ardından değişti. Askerliği sırasında rahatsızlanan ve ağır omurilik eğriliği geçiren Murat Kün, 30 yıl süren sancılı dönemin ardından hayatının ikinci baharını yaşıyor. Hastalığı nedeniyle hiçbir zaman sırt üstü uyuyamayan ve dik yürüyemeyen Kün, şimdilerde sağlıklı bedeniyle rahatça dolaşmanın tadını çıkarıyor.

Geçirdiği hastalık nedeniyle kambur kalan ve boyu 28 santim kısalan Kün, artık normal bireyler gibi yaşayarak hayata karışıyor. 25 yıllık evliliği boyunca eşiyle kol kola dolaşamayan Kün, tedavinin ardından eşiyle el ele gezmenin mutluluğunu yaşıyor.

Murat Kün, geçirdiği ameliyatın ardından hayatında yeni bir sayfa açıldığını anlattı.

Yaşamı boyunca düzgün şekilde yürüyüp uyuyamadığını anlatan Kün, ''Git gide büküldü boynum. Yıllar boyunca çektim bu rahatsızlığı. Kime gitsem çeke çeke öleceğimi ve tedavi yönteminin olmadığını söyledi. Bunca yıl hastalığım yüzünden üzüntü içinde yaşadım. Ama çok şükür sonunda kurtuldum'' dedi.

-''Hiçbir zaman sırt üstü yatamadım''

Kün, internette gezindiği sırada Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görevli doktor Kamil Çağrı Köse'nin bu tür hastalıkların ameliyatını gerçekleştirdiğini öğrendiğini belirterek, daha sonra Köse ile görüştüğünü dile getirdi.

''Yıllar boyunca rahat uyku yüzü görmedim'' diyen Murat Kün, ''Hiçbir zaman sırt üstü yatamadım. 25 yıl boyunca hiç uyuyamadım yani. Yastıklar koyup uyumaya çalışıyordum. Ama artık rahat uykunun tadını çıkarıyorum. Yürürken de önümü zor görürdüm. Hep yere bakmak zorundaydım. Ama şimdi önüme baka baka rahat yürüyebiliyorum'' ifadelerini kullandı.

Kün, yaşadığı rahatsızlığın mutlu bir evlilik geçirmesine engel olduğunu anlatarak, şunları söyledi:

''O, benim yapmam gereken işleri de yapıyordu. Öyle bu zamana kadar geldik. Eşim, benim rahatsızlığıma bakmadan hep yanımda durdu, Allah razı olsun. Artık iyileştim. Hayatım boyunca eşimle hiç kol kola dolaşamadım. Ama şimdi elini bırakmıyorum. O duygu anlatılacak türden değil, inanılmaz bir mutluluk. Kelimelerle anlatamam. 25 yıl sonra ilk kez eşimin elini tuttum. Hayatımda yeni bir sayfa açmış oldum. Sanki ikinci baharımı yaşıyorum.''

-''İlk fırsatta düğün fotoğrafı çekileceğiz''-

Eşi Nevin Kün ise 25 yıllık evliliği boyunca mutlu bir gün geçiremediklerini dile getirerek, ameliyatın ardından ikinci baharlarını yaşadıklarını kaydetti.

Evliliklerinin huzurlu geçmediğini ve eşinin yapması gereken işleri de kendisinin üstlendiğini dile getiren Nevin Kün, ''Bu zamana kadar yaşayan ölü gibiydik ama asla hayattan kopmadık, çocuklarımız için mutlu olmaya çalıştık. Evliliğimiz mutlu geçmedi, bununla beraber bir düğün fotoğrafımız bile olmadı. Şansımız orada da yoktu yani. Çekildiğimiz tek fotoğraf vardı o da yanmış'' şeklinde konuştu.

Nevin Kün, eşiyle ilk fırsatta gelin ve damatlıkları giyerek düğün fotoğrafı çektireceklerini vurgulayarak, ''Eşim şimdi tedavi oldu ve iyileşti. Çok şükür sağlığına kavuştu. Çok mutluyuz şu anda. Artık el ele kol kola mutlu bir hayat sürüyoruz. Artık hastalıktan çok mutluluğumuzu düşünüyoruz'' dedi.

Eşiyle kol kola gezmenin tadını çıkardığını anlatan Kün, bunun çok güzel bir duygu olduğunu ifade etti.