Yaklaşık 1.5 yıl önce tanışan işsiz F.S.G. ile lise öğrencisi A.Ş., bir süre Facebook üzerinden yazıştıktan sonra buluşmaya başladı. Genç kız saat ticareti yapan babası M.F.Ş.’nin evdeki kasasından iddiaya göre mücevher, para ve saat alarak sevgilisine verdi. Bunu öğrenen baba M.F.Ş. çeşitli zamanlarda 60 çeyrek altın, 100 gram altın, 3 bilezik, altın künye, saat ve bir miktar dövizi, kızı A.Ş.’nin tehditle sevgilisi F.S.G.’ye verdiği söyleyerek şikayetçi oldu.

Liseli A.Ş.’ye cinsel istismarda bulunmak, alıkoymak, hürriyetinden yoksun bırakmak ve değişik zamanlarda genç kızın saat ticareti yapan babasına ait altın ve paraları yağmalamak suçlamasıyla tutuklanan F.S.G. hakkında Antalya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. A.Ş. ile sosyal paylaşım sitesinde tanıştıklarını söyleyen sanık F.S.G. savunmasında, "Bir süre çıktık. Daha sonra S. isimli bir kız ile tanıştım ve onunla çıkmak istedim. A.Ş.’ye ayrılmak istediğimi söyledim. Ayrılmak istemediği için saat, künye gibi hediyeler getirmeye başladı. A.Ş.’yi tehdit etmedim. Bu olaylar olduktan sonra da Facebook’tan bana yazdıkları ortada. Bunları mahkemeye avukatım aracılığı ile sunabilirim" dedi.

Liseli A.Ş. ise Facebook’tan tanıştığı ve bir süre flört ettiği F.S.G.’nin kendisini tehdit ederek babasına ait kasadan hırsızlık yapmaya zorladığını iddia etti.

F.S.G.’nin avukatı Yılmaz Kolak, sosyal paylaşım sitesinde F.S.G.’nin A.Ş. ile aralarında geçen mesajları delil olarak mahkeme heyetine sundu. Bu mesajlarda A.Ş.’nin "Sana sürprizim var" ifadelerini kullandığını ve her buluşmada altın, saat ve döviz getirip verdiğini söyleyen avukat Kolak, F.S.G.’nin suçsuz olduğunu savundu.

Duruşmada mütalaasını okuyan savcı, ilk duruşmada mahkemeye sunduğu iddianamesindeki talebini yineleyerek sanığın 75 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Davanın 10 Ocak’ta görülen duruşmasında, F.G.S.’nin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verildi.

Antalya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün, davanın karar duruşması görüldü. Sanık F.S.G., son savunmasında suçsuz olduğunu tekrarlayarak beraatını istedi. Liseli A.Ş.’nin babası M.F.Ş. ise "70 bin lira zararım var. Zararım karşılanmadığı gibi kimden ve nasıl tahsil edeceğimi bile bilmiyorum. F.S.G.’nin cezalandırılmasını talep ediyorum" dedi.

DELİL YETERSİZLİĞİNDEN BERAAT

Tarafların dinlenmesinden sonra duruşmaya kısa süre ara veren mahkeme heyeti, ardından kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, ’yağma ve cinsel istismar’ suçlamalarından toplam 75 yıla kadar hapis cezası istenen F.S.G.’nin, delil yetersizliğinden tüm suçlardan ayrı ayrı beraatına karar verdiğini açıkladı.

F.S.G. ve avukatı, karara çok sevinirken, A.Ş.’nin babası M.F.Ş.’nin avukatı, kararı temyize götüreceklerini söyledi.