SİİRT’in Eruh İlçesi Bilgili Köyü Jandarma karakolu üs bölgesine PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan 20 yaşındaki piyade er Enes Çakırdoğan, memleketi Ankara’da devletin zirvesinin katıldığı bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit piyade er Enes Çakırdoğan için Kocatepe Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Oğlunun acı haberini aldıktan sonra rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan, ardından tekerlekli sandalye ile Kocatepe Camii’ndeki törene getirilen anne Sultan Çakırdoğan’ın üzgün olduğu görüldü. Baba Hüseyin Çakırdoğan ve şehit kardeşleri Eyüp ve Zeynep Çakırdoğan da ayakta durmakta güçlük çekti.

Şehir er Çakırdoğan’ın cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay ve Ali Babacan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, kuvvet komutanları ve bazı YAŞ üyeleri, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici katıldı.

Cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit er Enes Çakırdoğan’ın babası Hüseyin Çakırdoğan, oğlunun tabutunu öperek vedalaştı. Şehit er Çakırdoğan’ın Türk bayrağına sarılı tabutu, bir süre askerlerin omzunda taşındı. Daha sonra top arabasına konulan Çakırdoğan’ın cenazesi, Pursaklar Mezarlığı’nda toprağa verildi.

BİR AY ÖNCE YEMEĞE GİDİNCE KURTULMUŞTU
Şehit er Çakırdoğan’ın yakını İhsan Duman, 25 Haziran tarihinde Eruh ilçesi kırsalında güvenlik güçlerine pusu kuran PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada Çakırdoğan’ın 4 arkadaşının şehit olduğunu hatırlattı. Duman, "Enes, o olayda yemeğe gittiği için ölümden kurtulmuştu" dedi.

"ANNEMİ TELEVİZYONDAN UZAK TUTUN"
İhsan Duman, şehit er Çakırdoğan’ın olaydan bir gün önce kendisini telefonla arayarak, "Annemi televizyon karşısından bu aralar uzak tutun. Çok olay oluyor, üzülmesin" dediği öğrenildi.

FACEBOOKTA PAYLAŞTI
Şehit er Çakırdoğan, Facebook sosyal paylaşım sitesinde asker arkadaşlarıyla fotoğraflarını paylaşırken bir de mermilerle yazılmış, ’Yaşamak isterken delicesine, ölmeyi istedim anne’ yazısını paylaştığı görüldü. Çakırdoğan’ın yine facebookta, ’Uğruna ölünecek bir kadın tanıdım. Ve o’nu mutlu etmek için yalnızca ’anne’ demek yetiyor’ yazısını paylaşması da dikkat çekti.