Olay, sabah saatlerinde Fındıklı Mahallesi Hacıoğlu Caddesi Numara 30’da bulunan 3 katlı apartmanın ikinci katında meydana geldi. İddiaya göre, 5 çocuk sahibi olan Can çifti, çocuklarına bakacak kimse olmayınca 6 yaşındaki kızları Cansu ile 3 yaşındaki oğulları Fırat’ı evde bırakıp işe gitti. İki çocuk elektrik sobasını yakınca evde yangın çıktı. Evden yükselen dumanları fark eden komşuları hemen itfaiyeye haber verdi. Bina kısa sürede dumanla kaplanırken, iki kardeş ile üst katta oturan Gültekin Varol (72) ve 4 yaşındaki torunu Batuhan Ersöz evlerinde mahsur kaldı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, Cansu ve Fırat’ı çıkarmak için merdiven uzatıp camdan içeri girdi. İki çocuk itfaiye erlerinin kucağında dışarı çıkartılarak, olay yerindeki ambulansa alındı. Dumandan etkilenen Gültekin Varol ve torununun yardımına da itfaiye ekipleri yetişti. Küçük Batuhan bir itfaiye erinin kucağında dışarı çıkartılırken, yaşlı kadını da bir itfaiye eri sırtına alarak ambulansa taşıdı. Yaşlı kadın ve torunu ambulansta yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Yangını öğrenen Cansu ve Fırat’ın annesi de hemen eve koştu. İki çocuğunu ambulansta gören anne fenalık geçirdi. İtfaiye erlerinden yangınla ilgili bilgi alan kadını komşuları teselli etmeye çalıştı. İki çocuk, ambulanstaki müdahalenin ardından hastaneye götürüldü.

Can çiftinin kısa bir süre önce yeni evlerine taşındıkları öğrenildi. Çiftin büyük çocuklarının işte olduğu, diğer iki çocuklarının da okula gittikleri belirtildi.
Bir görgü tanığı, “Bir baktım aşağı kattan duman geliyor. Elektrik sobası yakıyorlar odada, çocuklar mı devirdi bilmiyorum. Gelin bağırıyordu annesi yok diye. İki çocuğu itfaiye çıkardı” dedi.
Yangının kesin nedeni araştırılıyor.