Fenerbahçe Yönetimi, Galatasaray ile oynanan şampiyonluk finali maçı sonrası çıkan olaylar nedeniyle verilen 5 maç seyircisiz oynama cezasını mercek altına alıyor. Hakem ve gözlemci raporlarının yanı sıra, PFDK'nın hangi maddeden ceza verdiği de detaylı biçimde incelenecek. İki sezon önce Fenerbahçe gibi 5 maç cezaya çarptırılan, ancak daha sonra bu cezası kaldırılan Bursaspor'un durumu da ayrıntılı bir şekilde irdelenecek, iki takımın arasındaki benzerlikler masaya yatırılacak. Kanarya cephesi kendi durumlarıyla, Bursaspor'un yaşadıklarının benzeşmesi durumunda, iki sezon öncesinde, cezanın kaldırılması durumunu gerekirse hukuki arenada ‘emsal' gösterecek.

TFF'nin kapısı yine çalınacak

Bu çalışmalar en kısa zamanda bitirildikten sonra, verilen 5 maçlık cezanın bir kez daha gözden geçirilmesi için Türkiye Futbol Federasyonu'nun kapısı çalınacak.
Sarı-Lacivertliler'e geçen sezon, Galatasaray maçı sonrası yaşanan saha içi ve stat çevresindeki olaylar nedeniyle ilk olarak 6 maçlık ceza verilmiş, Tahkim Kurulu'na yapılan itirazın ardından bu sayı 5'e çekilmişti. Fenerbahçe geçtiğimiz yıl da 2011-2012 sezonuna, aldığı ceza nedeniyle 5 maçlık seyircisiz oynama yaptırımıyla başlangıç yapmıştı.

7 Mayıs 2011 Bursa

Türkiye Futbol Federasyonu, 7 Mayıs 2011 Cumartesi günü oynanması gerekirken, çıkan olaylar sonucu iptal edilen Beşiktaş maçı nedeniyle Bursaspor'u hükmen yenik olarak ilan etmişti. Bursaspor'a ayrıca, 5 maç saha kapama cezası ile birlikte deplasmandaki ilk 3 maçına da seyirci götürmeme cezası verildi. O günlere saha dışında yaşanan şiddet olayları damgasını vurmuştu. Şehirde o gün tam bir kaos hakimdi.

12 Mayıs 2011 Kadıköy

Fenerbahçe, sıkıntılı sezonun ardından, Galatasaray ile Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 12 Mayıs 2012 tarihinde son yılların en gergin derbisini oynamıştı. 90 dakika sonunda karşılaşma golsüz eşitlikle sonuçlanmış ve Sarı-Lacivertli taraftarlar Saracoğlu çimlerine akın etmiş, güvenlik güçleriyle arbede yaşanmıştı. Daha sonra ise bu olaylar stadın dışına taşmış, emniyet güçleri yaşananları bastırmak için yoğun çaba sarfetmişti. Kadıköy İlçesi ise savaş alanına dönmüştü.