Fransız turist Vanessa Eberhart, bu yıl da tatil için geldiği Bodrum’da kendisini tedavi eden doktorlara teşekkür etmek amacıyla Bodrum Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Oğuz Şahin’i ziyaret etti.

Fransa’da özel bir hastanede hemşire olarak çalıştığını belirten Eberhart, ”Bodrum Devlet Hastanesi’nde gördüğüm sıcak ilgi beni çok sevindirdi. Yaşadığım olaydan sonra felç olmaktan çok korkuyordum. Ama ne mutlu bana, Türk doktorları sayesinde tamamen iyileştim. Bana gösterilen ilgiden çok memnunum” dedi.

Başhekim Oğuz Şahin ise, Eberhat’ın hastanelerinde 20 günlük bir tedavi sürecinden sonra taburcu edilerek ülkesine gönderildiğini hatırlattı.

Eberhart’ın teşekkür ziyaretinin sevindirici olduğunu ifade eden Şahin, ”Ülkemizde yaşadığı kötü anı, mutlu anıya dönüştü. Zaten şimdiye kadar yabancı hastalardan hiç olumsuz tepki almadık. Hepsi ya teşekkür mektubu gönderiyor, yada ziyaret ediyor” diye konuştu.

Turist sağlığı hizmetlerinden sorumlu başhekim yardımcısı Melike Ateş ise, Vanessa Eberhart’ı hastaneye ilk geldiğinde durumunun ağır olduğunu anlatarak, ”Eberhart önce özel hastane talebinde bulundu. Daha sonra gördüğü sıcak ilgiden dolayı hastanemizi tercih etti” dedi.

Olay

Geçen yıl tatil için arkadaşıyla Bodrum’a gelen 27 yaşındaki Fransız turist Vanessa Eberhart, 12 Eylül’de tekne ile günübirlik geziye çıkmış, Bodrum açıklarında yüzmek için denize atladığı sırada sığ bölgedeki kayalara çarpması sonucu ağır yaralanmıştı. Arkadaşları tarafından denizden çıkarılarak Bodrum Devlet Hastanesi’ne getirilen Eberhart’ın omurgasında kırık olduğu belirlenmiş hastanede yaklaşık 6 saat süren başarılı bir operasyon geçirmişti.