Giresun Üniversitesi Eynesil Kamil Nalbant Meslek Yüksek Okulu öğrencisi Tuğba Kurt (20), yaklaşık 2 ayda topladığı kapakları PTT aracılığıyla Karaman'daki felçli komşusu Durdane Akdağ'a (40) gönderdi.
Kurt, AA muhabirine, Karaman'da yaşadığını ve üniversite sınavını kazanarak Giresun'a geldiğini söyledi.
Karaman'da kas erimesi hastalığı ve felçli olan komşusu Akdağ'ın durumundan çok etkilendiğini ve arkadaşı olan kızı ile Akdağ'ın rahat gezebilmesi ve dışarı çıkabilmesi için bir akülü araç almak için 2 yıl önce mavi kapak toplamaya başladıklarını anlatan Kurt, Karaman'da yeterli sayıda kapağa ulaşamadıklarını bildirdi.
Üniversite sınavını kazanarak Giresun'a geldiğini ama komşusuna yardımcı olamamanın hüznünü yaşadığını ifade eden Kurt, burada aynı çalışmayı öğrenci arkadaşları ve Eynesil halkıyla beraber yapmaya karar verdiğini anlattı.

Kurt, şöyle devam etti:

''Karaman'da Durdane Hanım'ın kızıyla bu çalışmanın içine girmiştik. Buraya gelince onlara yardımcı olmak için mahalle muhtarımızdan destek istedim. Muhtarımızın ve ilçe esnafının desteğiyle 12 bin mavi kapak toplayıp kendilerine gönderdim. Onlar bu kapakla akülü araç alıp kullanacaklar. Hayatta en büyük mutluluk bir ihtiyaç sahibine yardımcı olabilmek. Biz arkadaşlarımızla bu mutluluğu yaşıyoruz.''

Esnafın ve ilçe sakinlerinin konuya duyarlı davrandığını ve kendisine ciddi destekte bulunduğunu aktaran Kurt, amacının başlangıçta sadece Akdağ'a yardımcı olmak olduğunu ancak duyarlılık oluştuğunu görünce bu tür projeleri devam ettirmek için çalışmalara devam edeceğini dile getirdi.

Kurt, bu tür projelere destek verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

-Mahalleli, üniversiteli kızın sesine kulak verdi-

Eynesil Gümüşçay Mahallesi muhtarı Şeref Muzaffer Aydın da üniversiteli Kurt'un kendilerine gelerek Karaman'daki komşusunun kas erimesi hastalığı nedeniyle yürüyemediğini ve mavi kapak toplayarak bir akülü araç almak istediğini aktardığını anlattı.

Mahalleli olarak kendisine yardımcı olmaya karar verdiklerini belirten Aydın, ''Her direğe bir poşet asarak mavi kapak toplama nedenimizi yazdık. Organize bir şekilde çalıştık. Her gün düzenli olarak bu kapakları topladık. Esnafımızın da desteğini arkamıza aldık'' dedi.
Genç kızın duyarlılık taşımasının kendilerini çok duygulandırdığını aktaran Aydın, kendilerininde ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.