Antalya’da yaşayan eski futbolcu İsmail İlhan Kınaylı (53), 12 yıl önce ölen İstanbul Hukuk Fakültesi Dekanı Bülent Davran'ın babası olduğunu iddia ederek dava açtı. Annesinden kalan mirası araştırırken, teyzesinin yıllar sonra, "Artık gerçeği bilmen gerek. Senin asıl baban yaşamını yitiren İstanbul Hukuk Fakültesi Dekanı Bülent Davran'dır" sözleri üzerine şok yaşayan Kınaylı, hukuk mücadelesi başlattı.

Babalık davası açan eski futbolcunun avukatı Varol Turbay, dekanın halen sağ olan oğlu Arif Davran'dan DNA örnekleri alınmasını ve gerçeğin ortaya çıkarılmasını istedi. Mahkeme, Bülent Davran'ın hayattaki oğlu Arif Davran'dan DNA alınmasını istedi. Kabul edilmezse, ölen dekanın mezarı 12 yıl sonra açılıp DNA parçası alınacak. Alt yapısında yetiştiği Fenerbahçe takımında 1977-78 sezonunda forma giyen, daha sonra transfer olduğu Kasımpaşa takımında sakatlanması üzerine futbolu bırakan 53 yaşındaki İsmail İlhan Kınaylı, ölen annesinin mirasını araştırırken inanılmaz bir gerçeği öğrendi.
Halen sağ olan teyzesi Nebiye Çingi, kendisine mirasla ilgili soru soran yeğeni Kınaylı'ya, "Yıllardır bu gerçeği senden gizledik. Artık gerçeği bilmen gerek. Senin asıl baban yaşamını yitiren İstanbul Hukuk Fakültesi Dekanı Bülent Davran'dır" dedi. Teyzesinin bu sözleri üzerine aynı gerçeği birkaç aile büyüğünün de tekrarlaması üzerine eski futbolcu İsmail ilhan Kınaylı, zaman kaybetmeden avukatı aracılığı ile babalık davası açtı. Eski futbolcunun Avukatı Varol Turbay, 12 yıl önce ölen Bülent Davran'ın müvekkili İsmail İlhan Kınaylı'nın babası olduğunu, bu konuyla ilgili tanıkların bulunduğunu belirterek gerçeğin ortaya çıkarılması istemiyle İstanbul Kadıköy Adliyesi'ne dava açtı.

TEYZE GERÇEKLERİ YILLAR SONRA ANLATTI

Antalya'da kapsımallık yaparak geçimini sağlayan İsmail İlhan Kınaylı, annesi Refika Çingi'nin ölümünden sonra kalan mirasla ilgili araştırma yapmaya başladı. Teyze Nebiye Cengi, mirasla ilgili sorular soran öz yeğenine şöyle karşılık verdi: "Oğlum bu gerçeği senden daha fazla saklayamayacağım. Annen yıllar önce İstanbul Hukuk Fakültesi Dekanı Bülent Davran'ın oğluna bakıyordu. Dekan, eşiyle mutlu olmadığını ve eşini boşadıktan sonra annenle evleneceğini söyledi. Annen de buna inandı. Evli olduğu halde dekan, annen ile birlikte yasak ilişki yaşadı. Bu ilişkiden sonra dünyaya sen geldin. Dekan, sen dünyaya geldikten sonra annene verdiği sözleri yalanladı ve uzaklaşmaya başladı. Sonra seni evlatlık verdiler. Asıl baban İstanbul Hukuk Fakültesi Dekanı Bülent Davran'dır."Teyzesinin bu sözleri karşısında şok yaşayan İsmail İlhan Kınaylı, diğer aile büyüklerinin de teyzesinin sözlerini doğrulaması üzerine 53 yıl sonra babalık davası açtı.

DEKANIN MEZARI AÇILABİLİR

Futbolu bıraktıktan sonra kapsımallık yapan müvekkili İsmail İlhan Kınaylı'nın iddiaları üzerine İstanbul Aile Mahkemesi'nde babalık davası açtıklarını belirten Avukat Varol Turbay, şöyle konuştu:

"Müvekkilimin annesi, o tarihte dekanlık yapan Bülent Davran'ın oğluna bakıyormuş. Eşiyle mutlu olmadığını söyleyen dekan, müvekkilimin annesiyle yasak aşk yaşamış. Müvekkilim otarihte birine evlatlık verilmiş. Yıllar sonra kendisine babasının öldüğü söylenmiş. Annesi ise iki yıl önce öldü. Annesinden kalan miras olayını araştırırken, teyzesi yıllardır sakladığı gerçeği kendisine söyledi. Müvekkilim, bu olayı teyzenin dışında diğer aile büyüklerinin de doğrulaması üzerine dava açtık. Açtığımız davada dekanın sağ olan oğlundan DNA alınmasını istedik. Mahkeme bu talebimizi uygun görmezse, dekanın mezarı 13 yıl sonra açılacak ve DNA örnekleri alınacak."