Terör örgütü PKK'nın düzenlediği hain saldırıda yaralanan 11 askerin Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi, Yeşilyurt Atatürk Eğitim ve Araştırma ve Menemen Devlet hastanelerinde tedavisi sürüyor. Yaralı askerlerden Hasan Furkan Özman EÜ Tıp Fakültesi Nöroloji Bölümü'nde ameliyata alınırken, yaralı askerler için adeta seferber olan İzmirliler EÜ Tıp Fakültesi'ndeki 6 yaralı askere kan vermek için hastaneye geldi. Radyo Kampus, Ege ve twitter-facebook gibi sosyal medya ağlarından yapılan kan ihtiyacı duyurularının da etkisiyle hastaneye gelen vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturdu.

Yaralı askerlerin tedavisinde kan sıkıntısı yaşanmaması için alarma geçen Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Bölge Müdürlüğü yöneticileri de, Güvenli Kan Temini Programı çerçevesinde olağanüstü durumlar için ayrılan 'kritik kan stokundan' hastanelere kan gönderdi. Müdürlük görevlileri, saat 11.30'a kadar ek kan transferi yaptı. Türk Kızılayı Ege Bölge Müdürü Dr. Gökay Gök, yaralı askerlerin kan ihtiyacının karşılanması için hemen harekete geçtiklerini, kan sıkıntısı olmadığını açıkladı.

Gök, "Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Bölge Müdürlüğümüzün Güvenli Kan Temini Programı çerçevesinde bu tür olağanüstü haller için ayrılmış kritik kan stoklarımızdan her grup kan ilgili hastanelere müdürlüğümüzce gönderilmiştir. 9 Ağustos 2012 tarihi saat 11.30’a kadar yapılan ek kan transferleri tekrar Bölge Müdürlüğümüzce sağlanmıştır. Ayrıca talep edilmesi takdirde 2 bin 500 ünite eritrosit, 500 ünite trombosit, 7 bin ünite taze donmuş plazma stoklarımızla yüzde 100 acil kan ihtiyacını karşılayabilecek kan stokları mevcuttur. Yaralı askerlerimize acil şifalar dilerim, kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır" dedi.