"Alo 157 polis kadın yardım" hattına gelen Silivri ve Kumburgaz’da bulunan bazı otel ve adreslerde kadınlara zorla fuhuş yaptırıldığı ihbarı üzerine Ahlak- Kumar Büro Amirliği’nce çalışma başlatıldı. 7 ay boyunca yürütülen teknik ve fiziki takipte, 4 farklı fuhuş şebekesinin varlığı tespit edildi.

YABANCI UYRUKLU KADINLARI GETİRİYORLARDI

Bu şebekelerin üyeleri tarafından, Özbekistan, Letonya, Estonya, Moldova, Fas, Tunus’tan iş vaadiyle getirilen kadınların önce pasaportlarına el konulduğu, her birinin 5-6 bin dolar borçlandırıldığı, ardından otel veya farklı kadın satıcılarına seks kölesi olarak 5 bin dolar karşılığında satıldıkları ortaya çıkarıldı. Borçlandırılan kadınların dövülerek, bir gün içinde birkaç erkekle para karşılığında ilişkiye girmeye zorlandığı belirlendi.
ŞİŞLE ÇOCUĞU DÜŞÜRTTÜRÜLMÜŞ

Takip sırasında, dövülerek erkeklere pazarlanan kadınlardan birinin 3 aylık hamileyken aşırı dozda ağrı kesici aldıktan sonra şiş yardımıyla düşük yaptığının belirlendiği öğrenildi Bu tespitler üzerine, 16 Nisan günü Silivri ve Kumburgaz’daki 9 ayrı otel ve 52 ayrı adrese yönelik olarak 400 polisin katılımıyla sabaha karşı eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda, 4 ayrı şebekenin liderleri oldukları ileri sürülen Ejder E.,Harun Y., Zekeriya K. ve Nafiz U.’nun da aralarında bulunduğu 125 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Ekipler operasyondayken polis kamerası da kayıttaydı. Kadınlarla para karşılığında birlikte oldukları anlaşılan 80 erkeğin de ifadesine başvuruldu.

DARP İZLERİNE RASTLANDI

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilerek işlemleri yapılan zanlılardan 70’i yabancı uyruklu 80’nin fuhuş yaptırılan kadınlar oldukları, 8’i kadın 45 kişinin ise kadın satıcısı konumunda oldukları belirlendi. Doktor kontrolünden geçirilen kadınlardan 20’sinde darp izlerine rastlandı. Kadınların ifadelerinde, ülkelerinden getirildikten sonra pasaportlarına el konulduğu, 5-6 bin dolar borçlandırılarak dayakla erkeklere pazarlandıklarını söyledikleri öğrenildi. Daha fazla mağdur olmaması için adı açıklanmayan ve hamileyken düşük yapan kadının da ifadesinde, “Beni dayakla erkeklere pazarladılar. 3 aylık hamileyken bile erkeklerle birlikte olmamı istediler. Daha fazla dayak yememek için otel odasındayken çok sayıda ağrı kesici aldım. Votka içtim. Bu haldeyken şiş yardımıyla düşük yaptım" dediği öğrenildi. Yabancı uyruklu 70 kadın sınır dışı edilirken Türk uyruklu 10 kadın ise ifadenin ardından serbest bırakıldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 8’i kadın 45 kişi Silivri Adliyesi’ne sevk edildi.