Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçen yıl yabancı kadınların para karşılığı erkeklere pazarlandığı ihbarını alan teknik ve fiziki takip başlattı. Yapılan araştırmada 1997 yılında Gürcistan'dan gelip bir Türk'le evlenerek Türk vatandaşlığı da alan O A.'nın, fuhuş amaçlı örgüt kurduğu, yurt dışından turist vizesiyle getirdiği kadınları ise bizzat kendisinin görüştüğü zengin müşterilere pazarladığı tespit edildi. 1 Ekim 2011 tarihinde, 7 adrese eş zamanlı baskın düzenledi. 90 polisin katıldığı operasyonda, aralarında veteriner, güzel sanatlar fakültesi öğrencisi, araştırma görevlisinin de bulunduğu Gürcistanlı 10 kadın kurtarıldı. Çete elebaşı olduğu ileri sürülen O.A. ile birlikte 2'si kadın, aralarında lüks otelin resepsiyon görevlisiyle, 4 taksicinin de yer aldığı 9 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Suç örgütünün elebaşı olduğu ileri sürülen O.A. ifadesinde suçlamaları kabul etmeyerek, "Örgüt kurmadım. Fuhuş yaptırmadım. Kimseyi fuhuş amaçlı getirmedim. Kadınlar Gürcistan'dan tanıdıklarımdır" dedi. Fuhuş yaptırılan kadınlar da ifadelerinde kendilerini hiç kimsenin fuhuşa zorlamadığını, tatil amacıyla geldikleri Adana'da gittikleri otellerde hoşlandıkları erkeklerle birlikte olduklarını ileri sürdü. Taksi şoförü 4 sanık da suçlamaları reddederek araçlarına binen müşterileri istedikleri yere götürdüklerini söyledi. Adliyeye sevk edilen 9 şüpheliden 8'i tutuklandı.

Adana Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı, 8'i tutuklu 9 sanık hakkındaki soruşturmasını tamamladı. Çete elebaşı olduğu öne sürülen O. A. ile birlikte 2'si kadın olan sanıklar hakkında, Adana Özel Yetkili 7'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Bir kimseyi fuhuşa teşvik etmek veya yaptırmak veya aracılık ettirmek, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma, birden fazla kişi tarafından birlikte yağma, uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama' suçlarından dava açıldı. Davanın 50 sayfalık iddianamesinde, halen tutuklu olan çete elebaşı konumundaki O. A. hakkında 157 yıla kadar, 8 sanık hakkında ise 12-91 yıl hapis cezası istendi. Sanıkların yargılamasına önümüzdeki günlerde başlanacak.