Yüksekliği yaklaşık 1 metreyi bulan sel suları arasındaki otobüsün üzerine, sonra da ağaçlara çıkmayı başaran 26 yolcu saatlerce 'imdat' diye bağırıp ölümü enselerinde hissederken, boğulmaktan kurtarıldı.

Gaziantep'te akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmur, gece boyunca devam etti. Kent merkezinde bazı dükkan ve zemin katta bulunan evleri su basarken, özellikle köprü altları ve kavşaklarda suların birikmesi nedeniyle bir çok sürücü yolda mahsur kaldı. Trafik ekipleri tarafından ulaşım düzenlenirken, bazı sürücüler araçlarından kendi imkanlarıyla çıktı, bazı sürücüler ise itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Şiddetli yağış nedeniyle çok sayıda maddi hasarlı ve yaralamalı trafik kazası meydana geldi.

SELDE KAPILAN OTOBÜS VE OTOMOBİLDE CAN PAZARI

Şiddetli yağmur, Gaziantep - Şanlıurfa Karayolu'nun 10'uncu kilometresindeki Hayrat Karakolu Mevkii'nde sel felaketine dönüştü. 4 şeritli Gaziantep-Şanlıurfa Karayolu'nun solunda yer alan dağlık alana düşen şiddetli yağış, karayolundaki menfezler yetersiz kalınca felakete neden oldu. Dağlık bölgeden çamur ve molozlarla akan sel suları, menfezleri tıkadı. Karayoluna paralel fıstık bahçelerinde sel sularının yüksekliği 2 metreyi buldu. Akacak yer bulamayan sel suları, karayolunda 1 metre yüksekliğe ulaşıp aktı.

Diyarbakır'dan aldığı yolcuları Adana ve Mersin'e götüren sürücüsü belirlenemeyen 21 FG 400 plakalı otobüs ile 63 YR 100 plakalı otomobil 50'şer metre aralıklarla sel sularına kapıldı. Yaklaşık 1 metreyi bulan selde otobüs devrildi, otomobil fıstık bahçesine sürüklendi.

ÇIĞLIK ÇIĞLIĞA YARDIM BEKLEDİLER

Diyarbakır'dan yola çıkan vatandaşlar, devrilen otobüsün üzerine çıktı. Sürüklenen otomobildeki 4 kişi ise fıstık ağaçlarına tutunup, boğulmamak için mücadele verdi. Sel sularına kapılan araçta bulunan vatandaşları kurtarmak için Nizip ve Gaziantep'ten çok sayıda itfaiye ile ambulans olay yerine sevk edildi. Ancak, yolun çökme tehlikesi nedeniyle araçlara ulaşılamadı.

Bunun üzerine bir iş makinesi yolun çöküp çökmediğini kontrol için karşı tarafa gönderilerek yardım güzergahı belirlendi. Bu güzergahtan sel suları arasına giren itfaiye aracı, sürüklenen otomobilden çıkarak sığındıkları ağaçlarda imdat çığlıkları atan 4 kişiyi ip merdiven sarkıtarak teker teker kurtardı. Daha sığ bir bölgede bulunan ve yan yatan otobüsteki yolcular da kepçe ile üstüne çıkan itfaiyeciler tarafından alınarak ambulansların yanına taşındı.

3 KİŞİ ÖLDÜ, 1 KİŞİ KAYIP

Jandarma ve itfaiye ekipleri, kayıp kişiler olduğu bilgisi üzerine bölgede araştırma başlattı. Günün ilk ışıklarıyla otobüsün yaklaşık 100 metre uzağında 1 kadın cesedine ulaştı. Otobüs firmasının yolcu listelerinde yapılan kontrollerde 26 yolcunun kurtarıldığı, kayıp kişi sayısının ise 3 olduğu saptandı. İtfaiye ekiplerinin çamur ve molozlar arasında yaptığı aramalarda devrilen otobüsün yaklaşık 150 metre uzağında 2 kadının daha cesedini bulundu. Böylece olayda ölü sayısı 3'e ulaştı. Halen aranan 1 kişinin ise üniversite öğrencisi genç olduğu kaydedildi. Kayıp kişinin bulunması için itfaiye ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Sel sularının çekilmesiyle devrilen otobüs de çekicilerle servise götürüldü. Karayolu öğle saatlerinde ulaşıma açıldı.

BİLEK BELDESİ SULAR ALTINDA

Nizip ile Gaziantep arasında ulaşım sağlayan D-400 karayolu üzerindeki merkez Şehitkamil İlçesi'ne bağlı Bilek Beldesi'ni de şiddetli yağmur felç etti. D-400 karayolu üzerinde seyir halindeki çok sayıda araç, sel suları nedeniyle arızalandı, vatandaşlar mahsur kaldı. 2 yıl önce de Bilek Beldesi'nde sel felaketi yaşanmış, bir otomobilin sulara kapılması sonucu sürücüsü hayatını kaybetmişti.