Gece saatlerinde Atatürk Devlet Hastanesi'ne giden Bakan Akdağ, buradaki Yeni Doğan Yoğun Bakım servisini inceledi. Atatürk Devlet Hastanesi'nde yeni yapılan Yeni Doğan Yoğun Bakım ve Anne Otelini gezen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Başhekim Servet Kocaöz'den bilgi aldı. Bakan Akdağ özellikle Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesine çok beğendiğini ifade edip, İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz ve Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Hocaoğlu'nu kutladı. Bakan Akdağ, Yeni Doğan Yoğun Bakım sevisinde görev yapan sağlık personeli ve doktorlar ile ayrı ayrı hatıra fotoğrafları çekildi.

MİLLETVEKİLİNE DİŞ RANDEVUSU

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, daha sonra beraberinde Vali Yılmaz Arslan, Milletvekilleri Edip Uğur ve Ali Aydınlıoğlu ve İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz ile Balıkesir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin yeni hizmet binasını inceledi. 7/24 hizmet veren merkezde Başhekim Zekai Kafaoğlu ve İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, Bakan Recep Akdağ'ı bilgilendirdi. Diş hastanesinin hasta kabul - danışma ünitesinde görevli personelden poliklinik sayısıyla ilgili bilgi alan Bakan Akdağ, randevu sistemini tanıttı.

Akdağ, Sağlık Bakanlığı Hastane Randevu Sistemi olan Alo 182 hattından Türkiye'nin neresinde olursa olsun vatandaşın istediği şehirden, istediği devlet hastanesindeki yine kendisinin tercih edeceği doktordan, istediği gün randevu alabileceği bildirildi. Bunu uygulamalı olarak göstermek isteyen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu'na cep telefonundan 182 hattını aratıp randevu aldırdı. Bakan Akdağ, telefonundaki kronometreyi çalıştırıp süreyi ölçerken, Milletvekili Aydınlıoğlu, sade bir vatandaş gibi aradığı Sağlık Bakanlığı Hastane Randevu Sistemi 182'de kendisine yardımcı olan görevliden Balıkesir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nden pazartesi günü için randevu aldı. Milletvekilinin randevu işlemi 3 dakika 40 saniye sürdü. Akdağ, normalde bir randevu süresinin ortalama 1-1.5 dakika içinde neticelendiği bildirildi.

Erkek doktor tercih eden milletvekiline, istediği günde, istediği hastanedeki istediği doktordan 28 Mayıs pazartesi güne saat 14.00'e poliklinik randevusu verildi. Randevu işleminde randevuyu alana TC Kimlik Numarasıyla gitmesi hatırlatıldı. Randevudan sonra dişinde gerçekten problem olduğunu belirten Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, esprisiyle herkesi güldürdü. Gece yarısı yapılan hastane ziyaretlerinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, karşılarında Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı gören vatandaşlar şaşkınlık yaşadı.