Bomba, uzman ekipler tarafından etkisiz hale getirilerek incelenmek üzere emniyete götürüldü. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Olay, Zübeyde Hanım Mahallesi 1451. Sokak'ta meydana geldi. İddialara göre, 82 numaralı gecekonduda oturan Hatice Karadayı sabah saatlerinde bahçede bir poşet buldu.

Poşetin içerisinde gazeteye sarılı halde bir şeyler olduğunu gören Karadayı, durumdan şüphelenerek durumu polise bildirdi. Kısa sürede adrese gelen polis ekipleri, bahçe girişini emniyet şeridiyle kapattı.

İlçe ekiplerinin ilk incelemesinin ardından olay yerine bomba imha ve inceleme ekibi çağrıldı. Uzman ekiplerin çalışması sonucunda poşette bir adet ses bombası ile 10 adet de av tüfeği fişeği olduğu belirlendi.

Uzman ekipler, ses bombasını etkisiz hale getirdi. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri de bahçede detaylı delil araştırması yaptı.

Bahçede bulunan ses bombası ve fişekler, olay yerindeki incelemelerin ardından detaylı inceleme için emniyete götürüldü. Polis, bomba ve fişekleri bahçeye koyan kişi ya da kişileri bulmak için soruşturma başlattı.