Geçen salı günü saat 22.00 sıralarında, Mustafa P.’nin 7 Eylül Mahallesi’ndeki evinden gelen gürültüler üzerine komşuları polisi arayarak, aile içi kavga ihbarında bulundu. Bunun üzerine, Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne bağlı bir ekip, söz konusu adrese gönderildi. Eve giren polis ekipleri, dövüldüğü ileri sürülen R.P.’yi, evin bir köşesinde, ağlarken buldu. R.P., polislere, güçlükle, "Kayınpederim, benimle yatmak istiyor" diyebildi. Yaralı kadın, çağrılan ambulansla Aydın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Tedavisinin ardından İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen R.P., ifadesinde, eşi 34 yaşındaki V.P.’nin 5 yıl önce il dışında çalışmaya başladığı belirtip, "Ayda bir gelip bizleri ziyaret ediyordu. Üst katımızda oturan kayınpederim eşimin yanımda olmamasını fırsat bilerek, ’Kaynanan bana karılık yapamıyor. Sana da kocalık yapan yok. Ben senin her ihtiyacını karşılarım’ diyerek, tacizde bulunmaya başladı. Evime rahatça girip çıkabildiği için sözlü ve elle tacizleri devam etti. Bu nedenle psikolojik tedavi görmeye başladım. Olay günü yine tacizde bulunmak istedi. Engel oldum. Bunun üzerine beni dövdüi" dedi.

Gelin R.P.’nin ifadesi üzerine polis, kayınpederi Mustafa P.’yi gözaltına aldı. Şüpheli, polisteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.