Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar’a gelecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Afyonkarahisar’a geliyormuş. O da Afyonkarahisar’a gelirken bir iğne getirirse memnun oluruz. Hiç olmazsa bir hatıra olarak onu müzede saklarız” dedi.

Afyonkarahisar AK Parti teşkilatı tarafından gelenek haline getirilen dini ve milli bayramlarda müjde verme töreni, Zafer Haftası için verilen üç müjde için yapıldı. Korel Termal Otel’de yapılan toplantıda, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Sait Açba, Halil Ürün, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Hatice Dudu Özkal ve AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Mustafa Uslu yer aldı.

Üç müjdenin verildiği toplantıda konuşan Eroğlu, Afyonkarahisar’a yapılan yatırımların geçmiş ile mukayese edilemeyeceğini söyledi. Afyonkarahisar’da daha önce hava kirliliğinden geçilmediğini aktaran Eroğlu, Afyonkarahisar’ın, daha önce Türkiye’de havası en kirli iller arasında görüldüğünü bildirdi. Afyonkarahisar’ı temiz bir havaya kavuşturduklarını dile getiren Eroğlu, “Antalya’ya giderken Damlalı Boğazı'nı geçemezdik. Ben otogara bir misafirim gelince utanırdım. Altyapısı, suyu yoktu. Termal otellerimiz yoktu. Doğru dürüst hastanemiz yoktu. Misafirlerimizi ağırlayacak Zafer Ormanı gibi ormanlarımız yoktu. Allah’a şükür bunlar yapıldı. Buradan geçen diğer illerin milletvekilleri Afyonkarahisar’ı gıpta ile izliyor” dedi.

AFYONKARAHİSAR ULAŞIMDA NASİBİNİ ALDI

Afyonkarahisar’ın Türkiye’de ulaşımdan en çok nasip alan bir il olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, şöyle konuştu: “Afyonkarahisar’ın bütün yolların kavşağı olduğunu bakanımız Binali Yıldırım’a söylemiştik. Bizim burada bölünmüş yollarımız yok demiştik kendisi de soyadına yakışır bir şekilde çevre yolunu tamamladı. Ankara-Afyonkarahisar yolu iki saate indi. Ankara-Afyonkarahisar-İstanbul yolları kısaldı. Havaalanı ile alakalı; il havaalanları çalışmıyor. Çünkü yeteri kadar yolcu olmuyor. Bu bakımdan biz beynelminel havaalanı olsun istedik. Bütün dünya ile bağlantısı olsun istedik. Bizim meselemiz termal turizm, termal başkenti Afyonkarahisar’a Avrupa, Amerika ve Ortadoğu’dan insanları sevk etmek. Bu da havaalanı ile olur. Zafer Havaalanı adı ile Uşak, Kütahya ve Afyonkarahisar’ın ortak noktada bir havaalanı inşa ettik. Afyonkarahisar’a hızlı tren gelecek desek herkes gülerdi. Ankara-Afyonkarahisar-İzmir hızlı tren hattının ilk adımı olan Ankara-Polatlı-Afyonkarahisar hızlı treni inşası başladı.”

AFYONKARAHİSAR’DA FABRİKALAR İŞÇİ BULAMIYOR

Teşvikte Afyonkarahisar’ın çok avantajlı duruma geldiğini anlatan Eroğlu, Sandıklı ve Afyonkarahisar’ın termalin başkenti olduğunu söyledi. Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar’da işsizlik oranının Türkiye ortalamasının iki puan altında olduğunu belirterek, “Bazı yerlere işçi bulamıyoruz.Bana gelenlerin tamamı devlette kadrolu iş olsun istiyor. Devlette kadrolu iş için durum belli. Pek çok fabrika işçi arıyor, Afyonkarahisar’da işçi bulunamıyor. Oteller işçi arıyor, yetişmiş adam bulamıyor” dedi.

Son 9 yılda Afyonkarahisar’a çok fazla hizmetlerin yapıldığını anlatan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçmişte böyle bir hizmet yapabildiler mi, çevre yolunu bile açamadılar, basit bir yoldu. Biz bunları kitap haline getirdik. Türkiye’ye bakanlık olarak çok şey yaptık. Burada son olarak sizde şahitsiniz, biz bir günde en az 6-7 temel atıyoruz. Zaferin 90'ıncı yılına 90 milyonluk yatırımla gidelim istedik. 25 Ağustos gecesine 25 tesis ile gidelim dedik. Bunlar boş vaatler değil, bazıları vaat etmiştir ama biz vaat etmiyoruz. Bugün de üç müjde veriyoruz. Bazıları müjde veriyor ama bunları temeli bile atılmıyor diyen oldu. Şimdiye kadar biz vekillerimizle birlikte buradayız. Böyle bir şey gördünüz mü"

Sadece Afyonkarahisar’a değil bütün illere yatırım yapıldığını söyleyen Eroğlu, geçen yıl içerisinde 67 il gezdiğini kalan illeri de en kısa sürede ziyaret edeceğini bildirdi.

“Bizi izlemeye devam edin. Afyonkarahisarlı izlemeye devam etsin” diyen Bakan Eroğlu, Çayüstü Göleti ve Sulaması’nın müjdesini verdi. Bakan Eroğlu, temeli atılan Çayüstü Göleti’ni vatandaşların 50 yıldır beklediğini anlatarak, bir yılda bitirilmesi beklenen projenin yaklaşık 12 milyon liraya malolacağını, tesis tamamlandığında 5 bin 400 dekar alan arazinin suya kavuşacağını, çiftçinin de yılda 3 milyondan fazla gelir artışı yaşayacağını kaydetti.

Milletvekili Halil Ürün ise AK Parti kurulduğundan beri Türkiye ve Afyonkarahisar’a hizmet ettiğini söyledi. Ürün, AK Parti’nin en bariz özelliklerinden birisinin milletle devleti buluşturması, kaynaştırması olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: “Son açılış törenlerinde görülen net manzara bu. Millet ve devlet görevlileri orada. Bütün devlet görevlileri ve millet bayramlaşıyordu. Gösterilen hedefler doğrultusunda herkes üzerine düşeni yapıyor. Her şey sizlerin gözü önünde oluyor. Her şeye tanıklık ediyorsunuz” Ürün, temeli atılan İscehisar ilçesine bağlı Karaağaç Göleti ve Sulaması’nın müjdesini verirken, 6 milyon liraya mal edilen projenin tamamlanmasının ardından 2 bin 500 dekar alanın suya kavuşacağını bildirdi.

Milletvekili Sait Açba ise, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Türkiye genelinde güzel işlere imza attığını belirterek, hiçbir dönemde gerçekleşmeyen hizmetlerin AK Parti hükümeti döneminde gerçekleştiğini söyledi. Açba, temeli atılan Emre Göleti ve Sulaması’nın müjdesini verdi. Milletvekili Açba, temeli atılan 1 milyon 400 bin liraya mal olacağını bildirdi. Açba, tesisin 490 dekar alan sulayacağını açıkladı.