Yerel seçimlerin öne alınması için yapılan Meclis'teki 2. tur görüşmelerden net bir tarih çıkmadı.

AK Parti heyeti, yerel seçimlerin hangi tarihte yapılmasına ilişkin yeni yol haritası konusunda önce MHP ile görüşmüştü.

MHP'den "27 Ekim tarihinin arkasındayız. Ancak yeni bir tarih gündeme gelirse yetkili kurullarımızda değerlendiririz" cevabı alan AK Parti'nin ikinci durağı CHP oldu.

Kritik Görüşme Yaklaşık 50 Dakika Sürdü

AK Parti, görüşmede CHP'ye herhangi bir tarih önermedi, yerel seçimlerin 2013 yılının sonbaharında olması yönündeki düşüncesini aktardı.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, "Yerel seçimin 2013 sonbahar aylarında yapılması; yani kış şartlarının ağırlaşmasından önce makul olan tarihte yapılması şeklinde oldu. Herhangi bir net tarih, spesifik tarih kendileriyle paylaşmadık. Onlar bu önerimizi kendi kurullarında görüşeceklerini, değerlendireceklerini, sonucundan bize bilgi vereceklerini ifade ettiler" dedi.

CHP'den "Birlikte Görüşülsün" Cevabı Geldi

Görüşmede CHP de net bir tarih vermedi. CHP, İçişleri Komisyonu'nda görüşülmekte olan Büyükşehir Yasa Tasarısı ile yerel seçimlerin erkene alınması konusundaki anayasa değişikliğinin birlikte görüşülmesini istedi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "AK Parti seçimin tarihini birlikte belirleyelim ama kuralını ben belirleyeyim diyor. Şimdi şartlar değişti" dedi.

Şimdi gözler erken seçimle, büyükşehir yasa tasarısının birlikte değerlendirilmesini isteyen CHP'nin yetkili kurullarından gelecek açıklamada…

AK Parti, CHP'den gelecek cevabı beklerken erken yerel seçimlerle büyükşehir yasa tasarısının birlikte değerlendirilip değerlendirilemeyeceğini tartışacak.

AK Parti CHP'den gelecek yanıtın ardından da MHP'yi ziyaret edecek.