Geçen yıl 8 Aralık’ta çeşitli etkinliklere katılıp ziyaretlerde bulunmak için İzmir’e gelen Avrupa Birliği ;Bakanı ;Egemen Bağış, Ege Üniversitesi Kampusü’nde, EgeArt Sanat Günleri kapsamında Danimarkalı sanatçı Nina Hole’ün seramik çamurundan yaptığı ’Yanan Heykel’in açılış törenine katıldı. Tören sırasında Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi birinci sınıf öğrencisi ve Öğrenci Kollektifleri üyesi E.Ç. ile A.D., kendisinden önceki konuşmacıyı dinleyen Bakan Bağış’a, ’AKP defol, üniversiteler bizimdir’ diye bağırdı. Ardından da 20 yaşındaki E.Ç., elindeki yumurtayı Bakan Bağış’a fırlattı.

GÖZÜNÜN ALTINA İSABET ETTİ

Bakan Egemen Bağış’ın korumaları, yumurta atılmasına karşı önlem amacıyla yanlarında bulundurdukları şemsiyeleri açsa da atılan yumurta, sağ gözünün alt tarafına isabet etti. Korumalar Bakan Bağış’ın etrafına etten duvar örerek görüntü alınmasına izin vermedi, bir süre sonra kürsüye çıkan Bakan Bağış’ın sağ gözünün altında küçük bir noktanın kan topladığı ve hafif şiştiği, paltosunda da yumurta lekeleri olduğu görüldü.

Protesto gösterisinin ardından polis tarafından gözaltına alınan ve bir gece nezarette kaldıktan sonra Adliye’ye sevk edilen E.Ç. mahkemece, 20 yaşındaki A.D. ise savcıya verdiği ifadenin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olayı soruşturan savcı da ;iddianamesini hazırladı. Olay anında görevli koruma polislerinin de tanık olarak ifadeleri alındı. İddianamade, Avrupa Birliği ;Bakanı ;Egemen Bağış’ın, doktor raporunda da yer aldığı gibi ’sağ gözünün altından, hayati tehlike geçirmeksizin, basit bir tıbbı müdahale ile giderilebilecek nitelikte yaralandığı’ yer aldı. Soruşturma sonrasında, öğrencilerden E.Ç.’ye ’kasten yaralama’ suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle, ’AKP defol, üniversiteler bizimdir’ sloganını atan A.D.’ye ;ise 2 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın önümüzdeki günlerde Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlanacağı bildirildi.