“81 İlden 81 Yıldız” projesi kapsamında Abant’a gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, öğle yemeğinin ardından şenlik alanına kurulan oyun parkını gezdi. Cumhurbaşkanı Gül, ilk olarak tahta panonun karşısına geçerek futbol topunu delikten geçirmeye çalıştı.

Üç atış yapan Gül, topların hiçbirini delikten geçiremedi. Daha sonra üst üste dizilen tahtaları devirmeden çekmeye çalışan Gül, alt sıralardan çektiği tahtaları üst sıralara dizdi. Hayrünnisa Gül de alt sıralardan aldığı tahtaları üst sıralara yerleştirdi. Bir süre oyun oynayan çift, daha sonra öğrenci ve sporcularla sohbet etti.
Bu sırada piknik alanında bulunan karikatürist Ufuk Üsterman, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün karikatürünü yapmak istediğini söyledi. Karikatüristin isteğini geri çevirmeyen Gül, sandalyeye oturarak poz verdi. Üsterman, Abdullah Gül'ü elinde dondurmayla çizdiği karikatürü kendisine hediye etti.

Cumhurbaşkanı Gül, karikatürünü çizdirdikten sonra üç kez de dart atışı yaptı. Yaklaşık bir saat boyunca şenlik alanında gezen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, daha sonra Büyük Abant Oteli'ne geçerek Ferhat Göçer'in konserini izledi.