Gazeteci Ömer Şahin'in Kanal a daki Görüş Farkı programında Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili ilginç bir diyalog yaşandı.

MetroPoll Araştırma Şirketi'nin genel müdürü Prof.Dr.Özer Sencer, "Gül ve Erdoğan aday olurlarsa Cumhurbaşkanlığına Abdullah Gül seçilir. CHP'liler ve MHP'lilerin çoğu Gül'e oy verir" dedi.

CHP'nin Cumhurbaşkanlığı seçim kanununu Anayasa Mahkemesi'ne taşımasının ardından yeni bir tartışma başladı. Bazı siyasi gözlemciler Yüksek Mahkeme'nin yasayı veto edeceğini, dolayısıyla bu yıl zorunlu olarak Köşk seçimi yapılacağını savunuyor.

ERDOĞAN'A KARŞI GÜL

Bu durumda Abdullah Gül yeniden aday olabiliyor. Görüş Farkı'na katılan Prof.Dr.Kemal Görmez, "Eğer böyle olur ve Abdullah Gül ile Tayyip Erdoğan aday olursa Cumhurbaşkanlığı seçimini kim kazanır?" sorusuna her ay düzenli siyasi araştırma yapan Prof.Dr.Özer Sencer yanıt verdi. Sencer, şunlar söyledi:

"İkisi karşı karşıya gelirse Abdullah Gül Cumhurbaşkanı olur. Başbakan 8 yıldır icraatın içinde. Sempati topladığı kadar antipati duyanlarda var. Abdullah Gül, halkla karşı karşıya gelecek icraatta bulunmadı. Yumuşak mizaçlı da bir kişi.Dolayısıyla CHP'liler ile MHP'lilerin tamamına yakını Gül'e oy verir. MHP'nin bir kısmı Tayyip Bey'i destekler. AK Parti'li olmayan seçmenin yüzde 80'i Tayyip Erdoğan'a karşı Abdullah Gül'e destek verir."