MUĞLA’nın Bodrum İlçesi, Gümüşlük Beldesi’nde makilik alanda çıkan ve tarım arazilerine sıçrayan yangın, korku dolu anlar yaşattı. Jandarma, alevlerin yaklaştığı Dereköy ve Peksimet Köyleri’ndeki evleri boşaltırken, yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Alevler ilk belirlemelere göre 20 hektarlık alanı küle çevirdi.

Gümüşlük Beldesi’ne bağlı Peksimet Köyü’ndeki makilik bir alanda bugün saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Atılan bir sigara izmaritinden çıktığı sanılan yangın rüzgarında etkisiyle kısa sürede büyüyerek komşu tarım arazileri ile zeytinliklere de sıçradı. Alevlere, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 2 yangın söndürme uçağı ile havadan, Turgutreis, Gümüşlük, Bitez, Yalıkavak, Ortakent, Bodrum ve Konacık Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından da karadan müdahale edildi. Çevredeki vatandaşlar da kürek, çalı ve hortumlarla söndürme çalışmalarına destek verdi.

ALEVLER ARTIYOR, 20 HEKTAR KÜLE DÖNDÜ

Havadan ve karadan yapılan müdahaleye rağmen yangının önü kesilemeyince alevler Dereköy’e kadar ulaştı. Jandarma yangının iki köyü tehdit etmesi üzerine tedbir amacıyla zabıta ekipleriyle birlikte anons yaparak, köylülerden evlerini boşaltmaları istedi. İlk belirlemelere göre toplam 20 hektarlık alan küle dönerken, havadan ve karadan müdahale etkin bir şekilde sürüyor.

Dereköy Muhtarı Mehmet Can, "Hayvancılıkla geçinen köyümüzde, ineklerimizin otladığı bütün alanlar yanarak kül oldu. Tarım arazilerimiz de kullanılamaz durumda. Köylülerimiz çok mağdur oldu" dedi.