Bu sabah saatlerinde önce radardan kaybolan ve pilotlarıyla irtibat kesilen ardından da Suriyekarasularının 8 mil açığına düştüğü tespit edilen Türk savaş uçağı hakkında ilginç iddialar da gündemdeki yerini hemen aldı. Lübnan'da yayın yapan El Mayaden televizyonu, bugün düşen Türk uçağının Suriye tarafından düşürüldüğünü iddia etti. Televizyonun haberinde başka detayverilmedi. Russia Today haber sitesi de yerel kaynaklara dayandırdığı haberde düşen uçağın iki mürettebatının ele geçirildiğini ileri sürdü.
Suriye'nin, Türkiye sınırına, Rusya'dan aldığı hava savunma sistemlerini yerleştirdiği biliniyor.

GÜVENLİK ZİRVESİ TOPLANIYOR
Brezilya'dan dönen Başbakan Erdoğan, Ankara'ya dönüşünde son gelişmeleri değerlendirmek üzere güvenlik zirvesini toplayacak.

Güvenlik zirvesinin bu akşam Başbakanlık resmi konutunda yapılacağı öğrenildi. Zirvede Suriye karasularında F-4 savaş uçağının düşmesi ve son terör olaylarının masaya yatırılması bekleniyor.

GENELKURMAY AÇIKLAMA YAPTI
Genelkurmay Başkanlığı olayı internet sitesinden şöyle duyurmuştu: "Malatya Erhaç Meydanı'ndan kalkış yapan bir uçağımız ile bugün saat 11.58'de Hatay ili güneybatısında deniz üzerinde radar ve telsiz teması kesilmiştir" Radardan kaybolan ve telsiz bağlantısı kurulamayan savaş uçağını aramak için Malatya Erhaç'taki 7'nci Ana Jet Üs Komutanlığı ile Ankara EtimesgutAskeri Havaalanı'ndan kalkan askeri uçaklar bölgeye sevk edildi. Uçakların arama kurtarma çalışmaları sürerken Adana İncirlik'ten de bir askeri helikopterler destek için bölgeye gitti.

Malatya'daki 7'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda F- 4E 2020 'Terminatör' uçaklarının görev yaptığı 171'inci Filo ile RF- 4E keşif uçaklarının görev yaptığı 173'üncü Filo konuşlu bulunuyor. 'Phantom' olarak adlandırılan bu uçaklarda 1 pilot ve 1 silah sistem subayı olmak üzere 2 personel görev yapıyor.

ERDOĞAN ROTASINI DEĞİŞTİRDİ
BREZİLYA’nın Rio de Jenario kentinde düzenlenen "BM Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi"ne katılan ve bir gün önceden Türkiye’ye dönme kararı veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın uçağı rotasını Yunanistan üzerindeyken İstanbul yerine Ankara’ya çevirdi. Rio’dan Türkiye saatiyle 02:15’de hareket eden Ana uçağı, Senegal’in başkenti Dakar’da yakıt ikmali yaptıktan sonra Tunus üzerinden, İtalya, Yunanistan rotasını izleyerek İstanbul’a yöneldi.

Başbakan Erdoğan'ın uçağı İstanbul'a inip, beraberindeki gazeteci ve yazar heyetini bıraktıktan sonra tekrar Ankara'ya hareket etti. Erdoğan'ın, Ankara'da basın toplantısı düzenleyeceği öğrenildi.

SÜPEKÜLASYONLAR SÜRÜYOR
Suriyeli gazeteci Ihab Sultan, görgü tanıklarına dayandırdığı haberinde iki Türk jetinin Suriye hava sahasına girdiğini bildirdi.
Sultan, uçaklardan birinin Suriye savunma güçleri tarafından düşürüldüğünü, diğerininse hasarlı şekilde Türkiye'ye döndüğünü iddia etti.

BBC Arapça: Kimliği belirsiz bir uçak düşürüldü
BBC Arapça servisi, Suriye'nin kuzeydeki illerinden Lazkiye'den görgü tanıklarına dayandırdığı haberinde, kimliği belirsiz bir uçağın Suriye savunma güçleri tarafından düşürüldüğünü iddia etti.