Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü’ne cuma günü PKK’lı teröristlerin yaptığı intihar saldırısıyla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü’nden ilçeye gelen özel ekip ile Kayseri Emniyet Müdürlüğü ekipleri soruşturma yaparken gözaltındaki 5 kişinin de sorgusu sürüyor.

Suriye’den perşembe gecesi sınırı geçerek Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’ne gelen PKK’lı teröristler Cengiz Özek ve Ramazan Yıldız’ı karşıladıkları belirlenen 47 yaşındaki Muhittin D. ve kardeşi 41 yaşındaki Mahmut D. ile bombaların otomobile yüklendiği bağ evinin sahibi Ali Ç., dün gece Kayseri’ye getirildi. Saldırıda kullanılan yeşil renkli 06 E 1819 plakalı otomobilin Gaziantep’teki satışıyla ilgili gözaltına alınan Necdet Ö. ile Salih A. da bu kişilerle birlikte dün gece Kayseri’de Adli Tıp Müdürlüğü’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nde sorguya alındı.


SON BİR HAMLEYLE EYLEMİ YAPTILAR

Saldırıyla ilgili soruşturmada önemli ayrıntılara ulaşıldı. Patlayıcı yüklü otomobille, AnkaraKumrular Sokak’ta geçen yıl 5 kişinin yaşamını yitirdiği olay gibi bir eylem yapmak üzere yola çıkan PKK’lı teröristler, Kahramanmaraş Göksun İlçesi’nde yol kontrol noktasından takibe alındı. Kayseri ya da Ankara’da belirledikleri hedefe doğru ilerleyen PKK’lı teröristlerin otomobili, Kahramanmaraş- Kayseri karayolunda polis ve jandarmanın kıskacına alındı. Pınarbaşı yakınlarında takip edildiklerini, önlerinde ve arkalarında araçlar olduğunu fark eden ve yakalanmalarının an meselesi olduğunu teröristler, Kayseri yönüne gitmeyip hızla Pınarbaşı İlçesi’ne saptı.

Panik halinde ilçeye dalan teröristler, girişte ’Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü’ levhasını görünce, eylemi burada yapmaya karar verdi. İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün ön kapısı yerine, panikle lojmanların bulunduğu kapıdan girince buradan da çıkamayacaklarını anladılar.

Bu sırada Emniyet Müdürlüğü ile lojmanların bulunduğu bahçede bulunan polis memuru Ahmet Geben, şüphelendiği araçtakilere ’Dur’ ihtarında bulundu. PKK’lı teröristler, Ahmet Geben’e önce otomobilden inmeden yan pencerelerinden ateş etti, sonra Emniyet Müdürlüğü binasına otomobilden el bombası fırlattı.

Patlama ve açılan ateşe rağmen, Ahmet Geben’in aralarında bulunduğu 3 güvenlik görevlisi otomobildeki teröristlerle çatışmaya girdi. Çatışmada göğsünden vurulan Ahmet Geben şehit düştü.

Otomobili kullanan terörist, direksiyon başında vurulunca, diğer terörist, bomba düzeneğini harekete geçirerek, kulakları sağır eden patlamayı gerçekleştirdi. Patlama sırasında bahçede bulunan sivil memur İsmail Sakın başta olmak üzere 17 kişi de şarapnel parçalarıyla yaralandı.

TERÖRİSTLERİN CESET PARÇALARI ANKARA’DA

Bombalı saldırıyı gerçekleştiren PKK’lı teröristler Cengiz Özek ile Ramazan Yıldız’ın, patlama sonrası ceset parçaları da olay yerinden alınan diğer parçalarla birlikte Ankara Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Teröristlerin vücutlarından patlamanın ardından en büyük parça olarak sadece ayaklarının kaldığı ifade edildi.

SİVİL MEMUR UYUTULACAK

Pınarbaşı İlçesi’nde meydana gelen bombalı saldırı sırasında başına çarpan şarapnel parçası nedeniyle kafatası kemiği kırılan ve bu nedenle beyin ameliyatı geçiren sivil memur 25 yaşındaki İsmail Sakın’ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu açıklandı. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Yoğun Bakım servisinde makineye bağlı olarak yaşatılan Bakın’ın salı gününe kadar uyutulacağı belirtildi. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Güven, İsmail Sakın’ın durumunun kritik olduğunu belirterek, "Olayın hemen ardından ambulans helikopterle hastanemize getirilen ağır yaralı memur, hemen ameliyata alındı. Beyin cerrahi iki profesörümüzün katıldığı ameliyat sonrası, beyninde ödem oluşmaması için önlemler alınarak, uyutuldu" dedi.

ERÜ Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru da Göz Servisi’nde ameliyat edilen polis eşi Emine Işık’ın sağ gözünde hasar meydana geldiğini belirterek, "Sağ gözüne şarapnel parçası gelen ve elmacık kemiği de zedelenen polis eşi Emine Işık gözünden ameliyat edildi. Sağ gözünde şu anda görme kaybı var. Tedavisi bir süre daha hastanemizde sürecek" diye konuştu.