Şehit komando er İlhan Zerender'in cenazesini taşıyan askeri helikopter, sabah saatlerinde Elazığ'da düzenlenen törenin ardından Şemdinli ilçesine bağlı Ortaklar köyünde bulunan Piyade Tabur Komutanlığına ait helikopter pistine indi. Buradan alınan şehit cenazesi, askeri araca alınarak yüzlerce araçlık konvoy eşliğinde Gelişen köyü Ulaşan mezrasında bulunan baba ocağına getirildi. Silah arkadaşları ve köylüler tarafından bir süre omuzlarda taşınan şehit cenazesi köy camiine getirildi. Şehit erZerender'in cenaze namazını, Hakkari İl Müftüsü Mehmet Faysal Geylani kıldırdı. Şehit erin cenazesi, daha sonra tekbir ve dualarla omuzlara alınarak doğup büyüdüğü evin hemen yanında bulunan köy mezarlığında toprağa verildi.


Cenaze töreninde fenalık geçiren şehidin babası Şiment Zerender ile kız kardeşini ise törene katılan komutanlar teselli etti.

Defin işleminin ardından, törene katılanlar şehidin baba ocağının önünde açılan taziye çadırına geçerek Zerender ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

Şehidin cenaze törenine; Hakkari Vali Yardımcısı Önder Bozkurt, Şemdinli Kaymakamı Mesut Gençtürk, Hakkari İl Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, Yüksekova Tümen Komutanı Tümgeneral Şenol Alparslan, Şemdinli 34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Muharrem Metin Özbek, kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

ANKARA ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Tunceli'de güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Mehmet Coşkun Kılıç, Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin cenaze törenine TBMM Başkanı Çiçek ve muhalefet partilerinin liderleri de katıldı.

Tunceli'nin Alacak Köyü kırsalında PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Jandarma Komando Onbaşı Mehmet Coşkun Kılıç için Kocatepe Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Orgenal Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Ankara İl
Başkanı Murat Alparslan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve şehidin yakınları ile askeri personel katıldı.


Cenaze törenine katılan siyasiler ve askeri erkan, acılı aileye başsağlığı diledi. Şehidin babası Satılmış Kılıç ve annesi Fatma Kılıç törende gözyaşlarını tutamadı.


İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Şehit Jandarma Komando Onbaşı Mehmet Coşkun Kılıç'ın cenazesi, Cebesi Askeri Şehitliği'ne götürüldü ve burada defnedildi.