Türkiye'nin Halep Başkonsolosu Adnan Keçeci istişareler için Ankara'ya çağrıldı.

Geçen hafta Şam'ın kalbinde meydana gelen patlamanın ardından Dışişleri Bakanlığı tarafından üst düzey güvenlik değerlendirmesi yapıldı.

Gelişi Gizli Tutuldu

Bu toplantıda Başkonsolos Keçeci'nin istişareler için Ankara'ya çağrılması kararlaştırıldı. Keçeci'nin gelişi güvenlik gerekçesi ile son ana kadar gizli tutuldu.

Türk diplomatların bulunduğu konvoyun haftasonunda Türkiye'ye giriş yapması bekleniyordu ancak Halep'teki çatışmaların tırmanması üzerine konvoyun gelişi bugüne kaldı.

Konvoy sabah saat 08.00'de Halepten karayolu ile hareket etti. Başkonsolos Keçeci ile birlikte personeli de taşıyan konvoy herhangi bir sorunla karşılaşmadan öğle saatlerinde Gaziantep'teki Karkamış Sınır Kapısı'ndan giriş yaptı.

Konvoyun Gaziantep'te konaklamadan Ankara'ya devam edeceği öğrenildi.

Türkiye'nin Şam Büyükelçiliği Mart ayı sonunda faaliyetlerini askıya almış Büyükelçi Ömer Önhon ve Büyükelçilik personeli Türkiye'ye dönmüştü.

Mayıs ayında da Suriye'nin Ankara Büyükelçilik personelinden Türkiye'den ayrılmaları istenmişti. Türkiye'nin Halep ve Suriye'nin İstanbul Başkonsoloslukları ise halen faaliyette.