Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte hasar tespit çalışmalarına başlanan ilçede, selin ardından oluşan çamur günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

Harran'da dün akşam saatlerinde etkisini gösteren sağanak yağmur sel felaketine döndü. Sele hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, çatılara çıkarak yardım istedi. Gece Harran'dan Koyunluca Köyü'ne giden 25 yaşındaki Ahmet Çakır yönetimindeki otomobil, Hanel Barur Köprüsü yakınlarında sel sularına kapıldı. Gece boyu süren aramalarda bulunamayan Çakır'ın, sabah saatlerinde kaybolduğu yerden 4 kilometre uzaklıkta cesedine ulaşıldı. Çakır'ın cesedinin bulunması yakınlarını gözyaşına boğdu.

Gece ilçede çok sayıda araç sel sularına kapıldı. Sel sularına kapılan araçların sürücüleri ve içinde bulunanlar kendi imkanları veya görevlilerin yardımı ile kurtarıldı.

KÖYLER SULAR ALTINDA

Sağanak yağışın sele dönüştüğü Harran'ın köylerinde, tahliye kanalları tıkanınca köylerde bulunan ev ve kısa süre önce hasadını yaptıkları pamuklarını koydukları depolar sular altında kaldı. Ahırlarda bulunan çok sayıda küçükbaş hayvanın da telef olduğu köylerde, sel suları çekilince çamur birikintileri kaldı. Bazı yerlerde 20 santimi bulan çamur birikintisinin olduğu köylerde, evlerde bulunan eşyalar kullanılamaz hale geldi. Köylerde yaşayan vatandaşlar sabahın ilk ışıkları ile birlikte evlerinde biriken çamurları ve suları tahliye etmek için uzun süre çalıştı. Sel felaketinin olduğu Yukarıyaylı Köyü'nde bulunan cami de sular altında kaldı. Köylüler sel sularıyla birlikte çamura batan halıları caminin çatısına çıkartarak yıkadı.

TONLARCA PAMUK ZARAR GÖRDÜ

Sel felaketinde, ilçede bulunan ekili tarım arazileri de zarar gördü. Kısa süre önce hasadı yapılan tonlarca pamuğun bulunduğu depolar sular altında kaldı. Sel felaketinden dolayı zararlarının büyük olduğunu belirten köylüler, "Akşam saatlerinde başlayan yağmur, sele dönüşünce evlerimiz ve pamuklarımızın bulunduğu depolar sular altında kaldı. Tonlarca pamuğumuz kullanılamaz hale geldi. Zararımız çok büyük. Dün geceden beri yaşadığımız çileyi kimse dile getirmiyor. Yetkilileri aramamıza rağmen kimse gelip herhangi hasar tespit çalışmasında bulunmadı. Zararımızı kim ödeyecek, bize kim yardım edecek" dedi.

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Sel felaketinin ardından onlarca köy yolunun bozulduğu ve kullanılamaz hale geldiği Harran'da; Kaymakamlık tarafından hasar tespit çalışmalarına başlandı. Görevliler köyleri dolaşarak hasarın boyutunu saptarken, Özel İdare'ye ait iş makineleri de tıkanan menfezleri açmaya ve tahrip olan yolları onarmaya başladı.

Öte yandan Şanlıurfa'nın, Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerinde de sel felaketinin meydana geldiği ve çok sayıda ev, işyeri ve tarım arazisinin sular altında kaldığı öğrenildi.