Haşimi, Irak'ta ölüm timleri kurmak ve yönetmekle suçlanıyordu. Irak Cumhurbaşkanı yardımcısı, bu iddiaları, siyasi olduğu gerekesiyle reddediyordu.

TÜRKİYE "İADE ETMEYİZ" DEMİŞTİ

Hakkında INTERPOL tarafından kırmızı bülten çıkarılan Irak Cumhurbaşkanı yardımcısı Tarık Haşimi hakkında Başbakan yardımcısı Bekir Bozdağ, "Türkiye olarak başından beri desteğimizi verdiğimiz birini iade etmeyiz" demişti.

DAHA ÖNCE ERDOĞAN, "DÖNECEK" DEMİŞTİ

Daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haşimi hakkında kırmızı bülten çıkarılmasını, resmi ziyaret için gittiği İtalya'da değerlendirmişti. Erdoğan, Haşimi'nin, sağlık sorunları nedeniyle Türkiye'de bulunduğunu ve tedavisinin tamamlanmasının ardından Irak'a döneceğinini açıklamıştı.

DAVUTOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi ile bir araya geldi.

Davutoğlu ile Haşimi'nin Dışişleri Bakanlığı konutunda yaptıkları görüşmenin sonunda Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı arabasına binerken kısa bir açıklama yaptı.

Haşimi, Irak'ta gıyabında verilen idam cezası ile ilgili olarak yakında bir açıklama yapacağını, bunun hazırlığı içinde olduğunu söyleyerek, basın mensuplarından sabırlı olmalarını istedi ve yapacağı açıklamaya bütün basını davet edeceğini kaydetti.

Tarık Haşimi, Davutoğlu ile görüşmesinin önceden planlanmış bir görüşme olduğunu da ifade ederek, ikili ve ortak çıkarları ilgilendiren çeşitli konuları ele aldıklarını bildirdi.

Haşimi soru üzerine, bu akşam Ankara'da kalacağını söyledi.

Dışişleri Bakanlığı kaynakları da Davutoğlu-Haşimi görüşmesinde Türkiye ile Irak'ı ilgilendiren konuların yanı sıra Haşimi hakkındaki idam cezasının da ele alındığını belirtti.