BAKANLIK GEREKÇESİ ’OLAĞANÜSTÜ HAL’

Yetkililerden aldıkları bilgiye göre Sağlık Bakanlığı’nın Ağustos ayından itibaren Hatay’a görevlendirme yaptığını söyleyen Atanur, “Bu gönüllülük üzerinden işlemiyor. Bu bize seferberlik emridir. Nasıl askerlere seferberlik emri çıkarılıyorsa sağlık bakanlığı emriyle gönüllük aranmadan bakanlık eliyle ekipler halinde rotasyon şeklinde, bölgeye takviyenin parçası olarak gerçekleştiriliyor. Gerekçe olarak olağanüstü hal, Suriye ile savaş hali gösteriliyor. Şimdi de torbadan İzmir çıktı. Ambulanslarıyla beraber 6 ekip hatay bölgesine görevlendirme gerçekleşmiş durumda. Toplamda 18 kişi 15 günlük süreyle görevlendirildi" diye konuştu.

MÜLTECİLER İÇİN DEĞİL

Atanur, bu görevlendirmelerin Ağustos ayında başladığını ancak bunun Suriyeli mülteciler için gösterilmesini kabullenmeyeceklerini, çünkü böyle bir durumda görevlendirme yerine o bölgede istasyon açmak gerektiğini kaydetti. Özellikle Ağustos ayına dikkat çeken Atanur, “Ortada bir tezkere dahi yokken iktidarın tek taraflı savaş durumu ilan edip rotasyon başlatması hesabı sorulmalıdır. Biz savaşın gölgesinde sağlık hizmetleri üretmek istemiyoruz. Burada bir haksız savaş vardır. Tüm bunlara rağmen ısrar ve inatla bu savaşta AKP’nin ısrarlı tutumu ve Sağlık Bakanlığı’nın emriyle sağlık emekçilerinin bu şekilde görevlendirilmesi kabullenilemez" dedi.

112 ACİL DIŞINA YAYILMA ENDİŞESİ
Atanur ayrıca bu görevlendirmelerin sadece 112 Acil’de değil diğer sağlık çalışanlarına da yayılacağı endişelerine işaret ederek “Gelecekte oluşacak savaş halinde sağlık personeli ihtiyacı için Türkiye’de mevcut hastanelerden sağlık emekçilerinin hızla oraya sevkedilmesini gerekçe gösterebilirler. Bu da kabul edilebilir bir durum değildir. Bir yerde personel istihdam ediyorsanız orada ona ihtiyaç olduğu içindir. Ancak onun yerine personel koyamıyorsanız oradaki sağlık ihtiyacını da karşılayamayacaktırö diye konuştu. Atanur, bu görevlendirmeleri etik bulmadıklarını da vurgulayarak hem savaşın, hem görevlendirmelerin son bulmasını isteyerek sözlerini sonlandırdı.