TBMM Yeni Halkla İlişkiler Binası'nın yılbaşına bitirilmesi için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Milletvekili odalarının yer aldığı binanın tamamlanabilmesi için 24 saat çalışma yapılıyor.

TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, AA'ya yaptığı açıklamada, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in de hafta sonları gelerek yeni binadaki çalışmaları teftiş ettiğini, çalışmaların nasıl gittiğini bizzat gözlemlediğini kaydetti.

Neziroğlu, ''Sayın Başkan da biz de işi sıkı tutuyoruz. Bir kaç koldan çalışmalar yürüyor'' diye konuştu.

Çalışmaların 24 saat esası üzerinden yürütüldüğünü ve tefrişe ilişkin çalışmaların da devam ettiğini belirten Neziroğlu, ''Yıl sonuna yetişmesi için çaba sarf ediyoruz'' dedi.

TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Haydar Çiftçi de, 31 Aralık itibariyle bitirilecek şekilde söz aldıklarını belirterek, Devlet Malzeme Ofisi'ne milletvekili odalarıyla ilgili tefriş paketini gönderdiklerini, diğer çalışmaların da hızla devam ettiğini söyledi.

-Yeni bina-

Yeni binada, milletvekillerine (WC, danışmanı ve sekreter odası dahil) net 40 metrekare alana sahip 520 adet çalışma ofisi yapılacak. 180 metrekare bir adet, 120 metrekare 3 adet, 90 metrekare 4 adet olmak üzere 8 adet komisyon toplantı salonu, 250 metrekare bir adet uluslararası toplantı salonu, katlarda 50'şer metrekarelik alana sahip 11 adet küçük toplantı salonları, 2 adet 80 metrekare, 2 adet 40 metrekare olmak üzere 4 adet grup ziyaretçi kabul salonları, bir adet 550 kişilik çok amaçlı salon, bir adet basın toplantılarının olacağı salon yapılacak.

Ayrıca baştabiplik, 600 araçlık kapalı otopark, toplam bin 400 metrekareden oluşan 3 adet yemekhane, sosyal kullanım amaçlı alanlar (banka, lostra, berber, kafeterya vb.), bin 500 metrekare arşiv mahali, idari bürolar, çay ocakları, atölyeler (döşeme, ashap, boya vb.) gibi mekanlar da yeni binada yer alacak.

Yeni kompleks, üçü yer altında olmak üzere 11 katlı olacak.