Gıda ürünlerinde halka at, eşek, domuz yedirenlerin teşhir edilmelerinin ardından, şimdi de sıra kanserojenli tekstil ürünleri, ayakkabılar, elektronik eşyalar ve oyuncakları ithal edenlere geldi.

'GÖZ YUMMAYIZ'

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Türkiye'ye giren ithal ürünlerin tek tek tetkiğini yapıyoruz. Hatalı mal getireni uyarıyoruz. Kırmızı hatta düşenlere gerekli uyarıları yapıyoruz. Bu firmaların listesi bizim elimizde. Gizlidir bu listeler. Ama tekerrür ederse, çıkarıp kamuoyuna açıklarız" dedi. Kanserojenli, insan sağlığına zararlı ürünleri ithal edip, Türkiye içinde satmaya çalışanlara göz yummayacaklarını vurgulayan Çağlayan, "İş aleminde olan birinin, ürünü en sağlıklı biçimde üretme zorunluluğu vardır. Tabii ki bakanlıklar denetim görevini yapacak ama cüzdandan öte vicdan boyutu vardır bu işin" şeklinde konuştu. Piyasa gözetimi çalışmalarının, piyasanın normal akışını bozmadan yürütüldüğünü belirten Bakan Çağlayan, 11 ayrı kuruluşun çalıştığını, ayrıca tekstil ve deri konusunda çok gelişmiş bakanlık denetim laboratuvarları bulunduğunu ifade etti.

PARA CEZASI CAYDIRMIYOR

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, tartışma konusu haline gelen teşhirden vazgeçilmeyeceğini söyledi. 11 bin 800 lira civarında verilen cezanın caydırıcı olmadığını belirten Bakan Eker, "O cezayı ödüyor, bildiği şekilde devam ediyor. Ama teşhir caydırıcı oldu" şeklinde konuştu.