Hollanda Genel İstihbarat ve Güvenlik Teşkilatı'ndan (AIVD) gelen bilgiler doğrultusunda Ulusal Polis tarafından Pazartesi sabah düzenlenen operasyona Zeeland Bölge Polis Teşkilatı ile Çevik Kuvvet'in destek verdiği bildirildi.

Ulusal Savcılık, gözaltına alınanların Hollanda'nın güneyindeki Zeeland Bölgesi'ndeki Schouwen-Duiveland Belediyesi'ne bağlı Ellemeent köyündeki kampta gizli toplantı için bir araya geldiklerinin belirlendiğini duyurdu.

AIVD'den gelen bilgiler doğrultusunda bir hafta süreceği öğrenilen kampa bu sabah operasyon düzenlendiğini açıklayan Ulusal Savcılık, 55 kişinin terör örgütü PKK üyesi olmak suçundan dolayı gözaltına alındığını ve soruşturmanın sürdüğünü kaydetti.

2002'den bu yana AB listelerinde terör örgütü olarak yer alan PKK, Hollanda'da 2007'den bu yana yasaklı örgütler listesinde bulunuyor.

Ulusal Polis, geçtiğimiz Haziran ayında da Hollanda'nın Almanya sınırı yakınlarında Zevenaar kentinde bir kampta PKK örgüt üyesi oldukları sanılan bazı kişileri gözaltına almıştı.