Leiden Üniversitesi'nde öğrenim gören Gedik ve Bekdur, üniversitede aktif olan Biruni Öğrenci Derneği çatısı altında yaptıkları faaliyetler ile girişimciler ve öğrencileri buluşturmaya dönük çabalarından dolayı ödüllendirildi.

Biruni Öğrenci Derneği tarafından yapılan açıklamada, ödülün, Leiden'de düzenlenen ve Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral ile Leiden Üniversitesi Rektör Yardımcısı Simone Buitendijk'ın da katıldığı törende Gedik ve Bekdur'a takdim edildiği belirtildi. Türk gençlerine başarı plaketinin yanı sıra 2 bin 500 avro para ödülü verildiği bildirildi.

Gedik ve Bekdur'un, özellikle bu yıl kutlanan Türkiye ile Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin 400'üncü yılı çerçevesinde düzenledikleri faaliyetlerde işadamlarıyla öğrencileri bir araya getirdiğine değinen Leiden Girişimciler Vakfı Kurucu Başkanı Aart van Bochove, ödülün, gençlerin çabalarını teşvik etmek için verildiğini söyledi.

Üniversitede kurdukları Birunu Öğrenci Derneği vasıtasıyla şimdiye kadar birçok faaliyet gerçekleştirdiklerine işaret eden Asiye Gedik ve Nejla Bekdur ise kazandıkları para ödülüyle girişimci öğrencileri konu edinen bir kitap yazacaklarını ifade ettiler.