Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünce düzenlenen Süper Loto çekilişinde 6 bilerek 6 milyon 678 bin 153 lira 90'ar kuruş ikramiye kazanan 2 kişiden Orhangazili Sami Durmuş’un (66) ilçeye bağlı Heceler köyünde çiftçilik yaptığı ve maddi sıkıntı içinde olduğu öğrenildi.

Orhangazi-Heceler köyü hattında çalışan köy minibüsünün sürücüsü Zafer Sevinç, kazanan kuponu kendisinin yatırdığını belirterek, “Sami amca perşembe günü köyden Orhangazi’ye geldi. Benden kendisi için Süper Loto oynamamı isteyip çarşıda diğer işlerini halletmeye gitti. Sami amca ve kendim için makineye birer tam Süper Loto kuponu oynattım. Minibüs saati geldiğinde kuponlardan birisini Sami amcaya verdim. Sami amca sabah köy kahvesine geldi. Kupona büyük ikramiye çıktığını, gözleri iyi görmediği için bizim bakmamızı istedi. Rakamları kontrol ettiğimizde büyük ikramiyenin çıktığını görüp çok sevindik. Sami amca heyecanlandı, sonra taksiyle köyden çıkıp Bursa’ya gitti” dedi.

İCRALIK OLMUŞ

Heceler Muhtarı Kerim Karabıyık ise, 3 çocuk babası Sami Durmuş’un çiftçilik yaptığını anlatarak, “Uzun zamandan beri maddi sıkıntı çekiyordu, tarlalarının birçoğunu satmak zorunda kaldı. Bu hafta içinde de borçları yüzünden traktörü icra tarafından alındı. Büyük ikramiyenin Sami Durmuş gibi ekonomik zorluklar içindeki birisine çıkmasına sevindim” diye konuştu.

Sami Durmuş’un kuponunun yatırıldığı Çilekçi Kuruyemiş’in sahibi Osman Çalkılıç ise, kazanan kuponlardan birinin kendi bayiinden yatırıldığını öğrenince çok sevindiğini söyleyerek, “Büyük ikramiyenin çıktığı kuponlardan bir tanesi bizim makinemizde oynanmış. İyi günlerde, iyi yerlerde kullanılsın. Çok sevindik” dedi.

Kazanan kişiyi ziyaretine beklediğini ifade eden Çalkılıç, “Bana gelen yok. Gelmesini canı gönülden bekleriz. Bizim için büyük reklam olur. Buraya gelip bu bayiden oynadığını söylerse bizi çok mutlu eder. Haberi aldıktan sonra sayısal makinesinin başına geçerek cumartesi günü çekilecek Sayısal Loto için kendime bir kupon oynadım” diye konuştu.

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; 5 bilen 154 kişi 5 bin 289 lira 35'er kuruş, 4 bilen 9 bin 760 kişi 89 lira 70'er kuruş ve 3 bilen 199 bin 979 kişi 7 lira 55'er kuruş ikramiye alacak. Büyük ikramiyeyi kazanan diğer talihlinin ise kuponunu Konya Selçuklu'da bir bayiden yatırdığı bildirildi.