Olay, dün Merkez Milönü Mevkii’nde meydana geldi.
İddiaya göre 2 çocuk annesi Hülya Gençoğlu bir süre önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşinden boşandıktan sonra arkadaşlarının aracılığıyla evli olup eşinden boşanmak üzere olan İrfan A. ile tanıştı. Genç kadına ilgi duyan İrfan A. birkaç kez biraya gelip çay içtiği Gençoğlu’na arkadaşlık teklif etti. 2 çocuk annesi Hülya Gençoğlu tarafından her seferinde reddedildi. Arkadaşlık isteğine karşılık bulamayan İrfan A.’nın bu kez cep telefonundan arayarak genç kadını taciz ettiği ileri sürüldü.

İrfan A., dün akşam saatlerinde bir yakını ile çarşıya çıkan Gençoğlu’nu 55 BS 709 plakalı otomobille takip etmeye başladı. Otomobilinden inen İrfan A., Gençoğlu’na arkadaşlık isteğini tekrarladı. Kadın teklifi kabul etmeyince bu kez zorla arabaya bindirmeye çalıştı. İrfan A., kadının direnmesi üzerine ruhsatsız tabancasıyla 2 el ateş etti. Göğsünden aldığı kurşun darbesiyle yere düşen kadına bu kez sırtından bir el daha ateş edip olay yerinden kaçtı. Yol ortasında kurşun yağmuruna tutulan Hülya Gençoğlu kaldırıldığı Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde öldü.

Olay yerinden kaçan şüpheli polis tarafından İskilip yolu üzerinde olayda kullandığı tabancayla birlikte yakalandı. Gözaltına alınan şüphelinin sorgusu sürüyor.