Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "kasten iki kişinin öldürülmesi ve yaralama" iddiasıyla tutuklu yargılanan M.C. (19), M.A.A. (23), Y.K. (19), A.K.B. (19) ile müşteki sanıklar H.Y. (20), A.M. (25), M.M. (29) ve mağdur sanık F.Ö. (21) ile tutuksuz olarak yargılanan yaşı küçük sanık Ş.Ş., ilk kez hakim karşısına çıktı. Kavga sırasında idaresindeki otomobili bir kişinin üzerine sürerek öldürmeye teşebbüs ettiği iddia edilen tutuksuz sanık M.E.Y. ise ilk duruşmaya katılmadı.

Yılbaşı gecesi Değirmenönü Mahallesi'nde kız meselesi yüzünden çıkan kavgada Yusuf Yazıcı (16) ve Fethi Meral'in (26) ölümüne, F.Ö. ve H.Y.'nin de yaralanmasına sebep olmakla suçlanan sanıkların duruşması, şüphelilerden birinin yaşının küçük olması sebebiyle gizli yapıldı.

"MAKTULLER BİRBİRLERİNİ BIÇAKLIYORDU"

Davanın en önemi sanıklarından olan H.Y., kız arkadaşı G.D.Ş.'nin maktul Fethi Meral ile arkadaş olduğunu belirterek, "Ben kendi kuaför dükkanımdayken maktul Fethi Meral beni aradı. Bu kız yüzünden aramızda küfürleşerek konuştuk. 'Erkeksen Alemdar Mahallesi'ne gel' diyerek beni tehdit etti. Ben de kendimi korumak için kardeşime mesaj atarak, 'Emanetleşerek gel' dedim. Parkta kardeşim ve yanındaki arkadaşlarıyla buluştuk. Bu sırada maktul Fethi Meral bana tekrar telefon açtı. 'Sen gelmiyorsan biz geliyoruz' dedi.

Bir süre sonra da arkadaşlarıyla birlikte geldi. Başta kardeşim yanına gidip konuşmak istedi. Fakat maktul kardeşimin boğazına elindeki bıçağı dayadı. Ben bu durumu görünce, 'Büyütmenize gerek yok' diyerek yanlarına koştum. Kavgaya müdahale ederken başımdan ve ayağımdan bıçakla yaralandım. Silah sesini duyunca kaçmaya başladım. Kardeşimin yanımda olmadığını görünce geri döndüm. Maktullerden kardeşim Yusuf Yazıcı ile Fethi Meral'in birbirlerine bıçakladıklarını gördüm. O esnada kardeşim yere düştü. Kendimi üzerine siper ettim. Kavgada kendim de yaralandım ama kimseden şikayetçi değilim" dedi.


"BEN KİMSEDEN ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM"

M.M. ise, olay günü ağabeyi maktul Fethi Meral ve akrabası A.M. ile evde oturduklarını ifade ederek, "Biz evdeyken G.D.Ş. geldi. Hep birlikte otururken G.D.Ş.'nin cep telefonu çaldı. Arayan H.Y. idi. Ağabeyim G.D.Ş.'nin elinden telefonu alınca H.Y. ona küfretmeye başladı. Daha sonra telefonu kapattı. Birlikte parka giderken H.Y. bizi tekrar arayıp küfretmeye devam etti. Parka gittiğimizde arabanın yanına iki kişi geldi. 'Fethi Meral nerede?' diyerek yine küfrettiler. Ağabeyim Fethi Meral de dışarı çıkınca aralarında kavga başladı. Daha sonra Yusuf Yazıcı'nın yere düştüğünü gördüm. Silah sesleri duyunca kaçmaya başladık. Ağabeyim Fethi Meral bir marketin önünde yere düştü. Ben de onun yanına gittim. Yusuf Yazıcı'yı elinde bıçak olduğu için ağabeyim Fethi Meral öldürmüştür. Ben yaralanmadım, kimseden de şikayetçi değilim" diye konuştu.

"YAPTIKLARI CAHİLLİK, GENÇLERE ACIYORUM"

Maktul Yusuf Yazıcı'nın babası Z.Y. (74) ise, "Keşke bu olay olmasaydı. Bu cahilliktir. Gençlere acıyorum. Kimseden şikayetçi değilim" dedi.

Davaya diğer maktul Fethi Meral'in müşteki olarak katılması beklenen babası G.M. ise gelmedi.

Mahkeme tutuklu 8 kişinin tahliyesine karar verdi. Fakat bu sanıklardan A.M.'nin denetimli serbestlik hükümlerine göre her gün karakola gidip imza atmasına hükmedildi. Ayrıca maktul Fethi Meral'den hamile olduğu ortaya çıkan ve uğruna 2 kişinin hayatını kaybettiği G.D.Ş.'nin zorla getirilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.