Geçen yılbaşı gecesi meydana gelen olayda, S.K., iddiaya göre birlikte garson olarak çalıştıkları restoranda gece işten çıkmadan önce G.K. ile içki içti. S.K., içkisine ilaç atarak kendinden geçmesini sağladığı G.K.’yı taksiyle kendi evine götürdü. Burada önce S.K.’nın arkadaşı Y.K., ardından da S.K., genç kıza tecavüz etti. Sabah S.K.’nın taksiyle tekrar restorana götürdüğü G.K., polise giderek durumu anlattı. İçkisine ilaç atıldığını ileri süren G.K.’nın ifadesi doğrultusunda S.K. ve Y.K., gözaltına alınarak tutuklandı.

Sanıklar hakkında, ’nitelikli cinsel saldırı ve kişi hürriyetini yoksun kılma’ suçlarından 31 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Zonguldak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar S.K. ve Y.K. ile avukatlar hazır bulundu. Olayın ardından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nde psikolojik tedavi gören ve hastanede intihar girişiminde bulunduğu belirtilen G.K. ise duruşmaya katılmadı.

Sanıklardan Y.K.’nın avukatı Ali Aygün, G.K.’nın kontrolsüz cinsel ilişkiye girme isteğinin bulunduğunu, hatta cinsel isteklerini bastırmak için ilaç kullandığını ileri sürerek, ilişkinin kendi rızasıyla gerçekleştiğini ileri sürdü.

Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ndeki muayenesinde de G.K.’nin kontrolsüz ilişkide bulunma isteğini anlattığını savunan avukat, "Buna göre müvekkilimin G.K. ile rızası ile ilişkiye girdiği kuvvetleniyor. Bu yüzden tahliyesini talep ediyorum" dedi.

Sanıklar Y.K. ve S.K. da tutuksuz yargılanmak üzere tahliyelerini istedi. Sanıkların tahliye taleplerini reddeden mahkeme, beden ve ruh sağlığının bozulup bozulmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu 6’ncı İhtisas Kurulu’nun 7 Ocak 2013’e randevu verdiği G.K.’nın raporunun beklenmesi için duruşmayı erteledi