Kırklareli’nin Vize İlçesi’ne bağlı Küçükyayla Köyü İlköğretim Okulu öğretmeni Ş.Ç., ilkokul 2. sınıf öğrencisi olan D.K.’yla E.M.’nin boynuna, okuyamadıkları kelimeleri yazıp astığı iddiasıyla şikâyet edildi.

Öğretmen hakkında şikâyetçi olan aileler, Ş.Ç.’nin öğrencilerden E.M.’nin kulağını çekerek darp ettiğini, diğer öğrenci D.K.’ya da hakaretlerde bulunduğunu öne sürdü. Olay ile ilgili soruşturma başlatılırken öğrenci E.M.’yle ilgili Vize Devlet Hastanesi’nden darp raporu alındığı öğrenildi.

‘ÇIKARMA ANNE ÖĞRETMEN KESER’

Habertürk'ün Vize Küçük Yayla Köyü’nde bulduğu 8 yaşındaki D.K.’nın annesi Nuriye K. (37) şu iddialarda bulundu: “Kızım geçen hafta okuldan geldiğinde boynunda 3 sayfadan oluşan kâğıtlar asılıydı. Kâğıtların üzerinde Şakir, Şule ve Şenol yazılıydı. Kızımı o halde görünce şok geçirdim, hemen kâğıtları çıkarmak istedim. Kızım ise ‘Anne sakın çıkarma, çıkarırsan öğretmen beni keser’ dedi. Öğretmeni, ‘Kelimeleri öğrenene dek kâğıtları boynunuzdan çıkarmayacaksınız, bu kâğıtlarla yatıp kalkacaksınız, yoksa sizi keserim’ demiş. Kızım zaten ş ve r harflerini söyleyemiyor. Konuşma güçlüğü çekiyor. Daha önce doktora götürdük ancak çare bulamadık. Konuşmaya da 5 yaşında başladı. Öğretmeninin kızımın durumunu bildiği halde böyle davranması bizi çok üzdü.”

‘ŞİKÂYETİMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Olaydan sonra önce okul müdürüne ardından da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, ardından jandarmaya başvurduklarını anlatan Nuriye K., “Kızım o gün eve geldiğinde titriyordu. Olayın ardından okula gitmek istemedi. Çocuğumun onuruyla oynayamaz” diye konuştu. Fabrika işçisi baba Recep K. (42) da “Bu nasıl bir eğitim anlayışıdır? Şikâyetimizden vazgeçmeyeceğiz” diye tepki gösterdi. Vize İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise konuyla ilgili inceleme başlatıldığını ancak ortada öğrencileri rencide edici bir durumun olmadığını açıkladı.