Altındağ ilçesi Yen Hayat Mahallesi'nde Ankara Kalesi'nin duvarları yakınında bulunan başkentin en eski okullarından Yeni Hayat İlköğretim Okulu'nun bahçe duvarı gece büyük bir gürültüyle çöktü. Yıkılan duvarın altında kalan Sevinç Sokak'ta park halindeki 06 DC 8382, 06 BP 1205 ve 06 VZ 627 plakalı araçlar kullanılamaz hale geldi. Olayın gece meydana gelmesi olası bir faciayı önlerken, mahalle sakinleri ve öğrenciler çöken duvarın çatlak olduğunu ve yetkilileri defalarca uyardıklarını iddia etti. Yapılan
uyarılara rağmen hiçbir önlem alınmadığını söyleyen mahalle sakinleri, herhangi bir can kaybının olmamasının tek tesellileri olduğunu ifade ettiler. Bazı mahalle sakinleri, duvarın göz göre göre yıkıldığını söyleyerek, yetkililere tepki gösterdi.
Araç sahipleri ise, olayın şoku içinde duvarın yıkılması sırasında araçlarının içinde olmadıklarına şükrettiklerini belirttiler.
Meydana gelen göçük nedeniyle Yeni Hayat İlköğretim Okulu'nda okul tatil edilerek, eğitime 1 gün ara verildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.