Dinçer, Ümraniye Madenler Kültür Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi, Ümraniye Özel Madenler İrfan İlkokulu ve Ortakokulu'nun açılış töreni sonrasında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Milli Eğitim Bakanı Dinçer, dershanelerin geleceği konusundaki soruya, ''Dershanelerle ilgili meseleyi 'Sadece dershaneyi açtık ya da kapattık' diye bakarak tartışmıyoruz. Bakanlık olarak, orta öğretim okul çeşitliliği, derslerin miktarı ve kazanımları, ilköğretimden orta öğretime geçiş, sınav sistemi ve dershaneleri, bunların hepsini birlikte çalışıyor ve bütünlük içinde çözmek için çaba sarf ediyoruz. Yıl sonunda kadar hazırladığımız programı sizinle paylaşacağız'' yanıtını verdi.

Dinçer, imam hatip okullarındaki öğrenci sayılarına ilişkin toplumda farklı bilgilerin tartışıldığını ifade ederek, imam hatip okullarının lise seviyesine, beklenenin üzerinde talep olduğunu aktardı.

Talep fazlalığı dolayısıyla başvuranların hepsinin imam hatip okullarına alınamadığını belirten Dinçer, önümüzdeki yıllarda kapasite artırımına gidilebileceğini bildirdi.

Bakan Dinçer, imam hatip okullarının orta öğretim seviyesinde taleplerin tahminlere uygun gerçekleştiğini ifade ederek, beklenenin altında talep gelen 73 okulun ise ortaokula dönüştürüldüğünü, şu an sıkıntı olmadığını söyledi.