Başakşehir Atatürk Bulvarı'nda geçtiğimiz hafta yaşanan ve 'insanlık bitmiş' dedirten bir kaza yaşandı. Kazanın kurbanı 10 yaşındaki Sude Nurfer Sarıoğlu. Suçlusu ise 17 yaşında ehliyetsiz olduğu halde direksiyon başına geçen Hamza H.. Ancak asıl yürek yakan; ölümün kıyısına gelen Sude'yi kanlar içinde görmelerine rağmen durmayarak yollarına devam eden sürücüler. İşte güvenlik kameralarınca saniye saniye görüntülenen acı kaza

Babası ve annesi ayrı yaşayan Sude, dayısı Erkan Özkuloğlu ile alış verişe gidiyor. Dayı yeğen güle oynaya Atatürk Bulvarı üzerine geliyor. İkili kendilerine yeşil ışık yanması üzerine karşıdan karşıya geçmek için yola giriyor. Önce orta refüje geliyorlar. Sonra yeniden yola giriyorlar. Ancak bu sırada Hamza H.'nin kullandığı bir araç hızla yol alıyor. Kendisine yanan kırmızıya rağmen hızını kesmiyor. Ve dayısından sadece bir kaç adım ileride olan Sude'ye çarpıyor. Çarpmanın etkisiyle havalanan Sude, yere çakılıyor. Bir bacağı kopma noktasına gelen küçük kız kanlar içinde yere yığılırken sürücü kaçıyor. Korkunç kazayı an be an seyreden dayı ise hemen yeğeninin yardımına koşuyor. Çığlıklar atarak yardım istiyor. Yoldan geçen sürücüler ise Sude'yi araçlarına almak yerine adeta kaçarak, geçip gidiyor. Tesadüfen olay yerinden geçen bir ambulans Sude'nin şansı oluyor. Küçük kız, ambulanstaki sağlık görevlileri tarafından alınarak hastaneye kaldırılıyor.

TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Sude'nin bacağının kopan kısmı yerine dikildi. Vücudunun çeşitli yerlerinde kırık ve yara bulunan küçük kız, hastanede hala yaşam mücadelesi veriyor. Yeğeninin başından bir an önce ayrılmayan dayı Erhan Özkuloğlu ise olay anını şöyle anlatıyor:

"Yaklaşık 120 kilometre hızla geliyordu. Kırmızı ışığı gördüğü halde hızını kesmedi. Bizi gördü ama durmadı. Çarpacağını anladım. Engel olmak istedim Ama hızla SUde'ye çarptı. Frene dokunmadı bile, Panikle sağa sola koşuşturup, diğer sürücülerden yardım istedim. Ama kimse durmadı. Küçücük bir kızın hayatı karardı"

SÜRÜCÜ SERBEST KALDI

Kazanın ardından kaçan aracın plakasını güvenlik kameralarından tespit eden polis. ehliyetsiz sürücü Hamza H.'yi gözaltına aldı. H.'nin kullandığı aracığın abi Şükrü Harman'a ait olduğu belirlendi. Hamza H. ifadesinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.