2010 yılında Şırnak'ta askerlik yaparken terhisine 99 gün kala intihar ettiği iddia edilen er Cihan Alışır'ın ailesi, çocuklarının intihar etmediğini ileri sürdü.

Cihan Alışır'ın annesi Nazmiye Alışır, mezarlıkta çocuğunun yüzünü açtığını ve darp izleri gördüğünü iddia ederek, "Benim çocuğumun kanı yerde kalmasın. Adalet yerini bulsun. Benim çocuğum solak, sağ elle sağ taraf vurulur mu? Sol tarafında kaburgaları neden kırık? Mezarlıkta hocaya açtırdık, çocuğumun yüzünde darp izleri vardı, burnu kesikti. Askeri kıyafetleri neden komutanına teslim ediyorlar? Soruşturma bitmeden neden teslim ediyorlar, o kıyafetleri çıkartıp bana verecekler. Benim çocuğumun içkisi, kumarı yok. Genelkurmay diyor ki intihara kalkışan, esrar kullanan, aile sorunu olan diyor. Benim çocuğum askerlik yaparken bana maaşını gönderiyordu. Benim çocuğum 5 sene uzman çavuş olarak kalacaktı orada. Askerliği sevmeyen bir çocuk bunu yapmazdı. Olay olmadan 15 gün önce beni aradı, 'Ben 100 lira para göndereceğim' dedi" diye konuştu.

"BENİM ÇOCUĞUM İNTİHAR ETMEDİ"

Oğlunun askerliği seven bir insan olduğunu ve intihar etmediğini savunan acılı anne, "Ben yaralı bir anneyim, olayı açığa çıkarsınlar. Eğer benim çocuğum da intihar ettiyse ben bunu kabul edeceğim ama benim çocuğum asla intihar etmedi. Buraya gelen binbaşı bana 'Boğazının altından vuruldu, kamera kayıtları var' dediler. Çıkarsınlar bunları ispatlasınlar. Kimseye bizim bir zararımız yok. Ben çocuğumu kaybettikten sonra zor ayakta durmaya çalışıyorum. Benim çocuğum o akşam dayak yedi. Bunu bana ispatlasınlar, kanıtlasınlar. Benim çocuğuma ait olarak bir şey çıksın ben kabulleneceğim" dedi.

Nazmiye Alışır, oğlunun asker arkadaşlarına da seslenerek, "Herkes yastığa başını koysun, Allah rızası için açıklayın, söyleyin. Teğmeni Allah ıslah etsin. Adalet değil, Allah versin onun cezasını. Benim çocuğumun mezarını açıp otopsi yapsınlar" şeklinde konuştu.

"OĞLUM O MEKTUBU GÖNDEREMEDİ"

Baba Yusuf Alışır ise, oğlunun kendilerine bir mektup yazdığını ancak gönderemeden öldüğünü söyledi. Mektubu gösteren baba Alışır, "Bir gece önce intikalden gelmişler. Teğmen 'Seninle uğraşacağım, senin buradan şehidin çıkacak' demiş. Benim oğlumla uğraşmış, oğlum bunları en son yazdığı mektupta dile getirmiş. Bu mektubu da bize gönderemedi, otopside çıkmış" dedi.

Öte yandan aile, oğullarının odasını fotoğrafları ve Türk bayraklarıyla süsledi. Cihan Alışır'ın askerde çektirdiği fotoğrafları odanın dört bir yanına asan acılı aile, oğullarının cuma günü doğduğunu, yine bir cuma günü de ölüm haberini aldıklarını belirterek odasına, "Doğum yılın kutlu olsun" yazısı astı.