İnternette yer alan bir sitenin, Avrupa'da faaliyet gösteren bir teknoloji şirketine dayandırdığı fiyat listesine göre iPad Mini'nin 8 GB'lik modelinin 249 Euro'ya satılması planlanıyor. Fiyat listesinde iPad Mini'nin 8,32 ve 64 GB'lik modelleri bulunuyor. İPad'lerde olduğu gibi bazı modellerde sadece kablosuz internet bulunurken bazılarında da 3G desteği de yer alıyor. 3G desteği yer alan 64 GB kapasiteli iPad Mini'nin fiyatı da 649 Euro olarak gözüküyor.

iPad'in küçük boyutlu bir versiyonunu çıkarma düşüncesi Amazon ve Google'un piyasaya sürdüğü bu boyuttaki tablet bilgisayarlara olan yoğun ilginin ardından geldi. Apple'in eski CEO'su Steve Jobs'ın hayatta olduğu dönemde mini tabletlerle karşı çıkıyordu. Ancak bu boyutlardaki tabletlere olan yoğun ilgi Apple'in fikrinin değişmesine yol açtı.

8 GÜN SONRA 5 CM KÜÇÜLECEK
Apple'ın 17 Ekim'de tanıtması beklenen iPad Mini etkinliği 23 Ekim'de gerçekleştirilecek. iPad'e göre 5 cm küçük olacak olan iPad Mini etkinliği, Apple'ın daha önce MacBook Air ve iPhone 4S'i de tanıttığı Town Hall Oditoryumu'nda yapılacak.