Fiyatı: Faturalı aboneye aylık kontratlı olarak 199, 299 ve 399 dolara satılacak.
Piyasaya çıkış tarihi: 21 Eylül'de vitrine çıkıyor. Türkiye'de Aralık ayında.
Depolama: Yeni iPhone 5'in depolama kapastesi 64, 32 ve 16 GB olarak belirlenmiş.
Şarj ünitesi: iPhone 5'te yeni şarj ünitesi küçülmüş. Bu yüzden eski şarjlar işe yaramıyor.
Kamera: iPhone 5'in 8 megapiksel kamerası var. HD video çekimi yapıyor.

iPhone'nin ekranı beklenildiği gibi 4 inçe çıkarken, boyutları rakiplerinden küçük kaldı. iPhone 5, önceki modele göre yüzde 18 daha ince, 112 gram ağırlığıyla da yüzde 20 daha hafif. Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 100 ülkede aralıkta piyasaya çıkacak. 16, 32, ve 64GB kapasiteye sahip iPhone 5, 199, 299, 399 dolar fiyatla ABD ve 8 ülkede 21 Eylül'de satışa çıkacak Siyah ve beyaz renklerde HD video ve 8 megapiksel kamerası fotoğraf ve video çekiminde rakipleriyle arasındaki farkı kapatmayı hedefliyor. iPhone 5, boyut olarak büyüse de bazı özelliklerini korumaya devam ediyor. Şarj cihazı girişi küçülüyor. Bu eski şarj cihazlarının iPhone 5'te kullanılmaması anlamına geliyor. Ancak adaptörlerle kullaılacak. Ekranın rakipleri kadar büyümemesi Apple'ın tek elle kullanma rahatlığından vaz geçmemesi anlamına geliyor. Pil süresi 8 saat 3G konuşma süresi ve 10 saat WiFi kablosuz iletişim bağlantısı beklentilerin altında kalıyor. Kullanıcılar pil için yine şarj aksesuarı satın almak ve taşımak gerekecek. 8 megapiksel kamerası biraz daha hızlanmış durumda. Kamera konusunda Nokia Lumia 920, Samsung Galaxy S III ve HTC One X kadar iyi olup olmadığı tartışılır. Apple 28 megapiksel görüntü elde edilebildiğini iddia ediyor.

iPhone 5'in Google Android ve Microsoft Phone 8 platformlarına göre en güçlü yanı uygulama zenginliği olacak. Eski aksesuarlar yeni iPhone ile birlikte çöpe atılırken üreticilerin bu konuda mutlu oldukları kesin. Sesli komut asistanı Siri kullanıcıya daha çok yardımcı olurken yeni uygulama geliştirme olanağı sunuluyor.

İPHONE 5'TE 5 FARK

Ekranı: 3.5 inçlik ekran 4 inçe büyümüş. n Harita: Google Maps yerine farklı haritanın kullanıldığı yeni uygulamada iOS 6 ile kullanıma sunuluyor.
İşlemci: iPhone 5, yeni ve eskisine göre 2 kat hızlı A6 işlemci kullanıyor.
Antenler: iPhone 5 LTE yani en hızlı mobil intetnet bağlantısını destekleyen antene sahip n İncelik: 7.8 mm ile % 18 daha ince ve 112 gram ağrılığıyla daha hafif.