THY ve Pegasus Hava Yolları'nın Türkiye-Irak arası karşılıklı uçuşları, Irak hava sahasını kontrol eden radarın arızalanması üzerine dünden beri yapılamıyor. Türk Hava Yolları'nın (THY) Irak’ın Basra, Necef, Musul, Kerkük, Süleymaniye, Bağdat; Pegasus Hava Yolları'nın ise Erbil şehrine düzenlediği seferler yapılamadı. Uçuşların radar arızasının giderilmesinin ardından yapılması bekleniyor.

YOLCULAR YERLERDE UYUDU

Irak hava sahasında meydana gelen radar arızası nedeniyle yapılamayan uçak seferleri yüzünden Atatürk Havalimanı’ndaki Iraklı yolcular mağdur oldu. Zaman zaman firma yetkilileri ile tartışan yolcular, kendilerine açıklama yapılmamasına tepki gösterdi.

Kendisiyle ilgilenilmediğini ve çalışanların Arapça bilmediğini iddia eden Nihat Ali, “Ben Avrupa’dan geldim. İstanbul’da iki gün kaldıktan sonra bugün Erbil’e gidecektim. Bize sabah 09.30'da burada olmamız söylendi. Biz de daha erken gelip burada beklemeye başladık. Bize açıklama yapılmadı. Dünyanın her yerinde uçağın kalkmaması durumunda yolcular otele götürülür. Bize açıklama yapmıyorlar. Yanımda çocuklarım var. Mağdur oldum” iddialarında bulundu. Şirket yetkilileri ise kendilerine Irak’tan böyle bir emir geldiğini ifade ederek, en kısa sürede yolcularını uçuracaklarını söyledi.

Atatürk Havalimanı’na erken saatlerde gelen yolcular, yerlerde oturarak uçaklarının kalkış saatini beklemek zorunda kaldı. Bazı yolcular ise beklemekten yorularak yerlerde uyudu.