İngiliz Daily Mail gazetesi Barbaranas İncili'nin orijinalinin Ankara Adalet Sarayı'nda olduğunu öne sürerek adalet sarayının bir fotoğrafını paylaştı.
Daha önce sözkonusu İncil'in Türk Genel Genelkurmay Arşivi'nde olduğu öne sürülmüştü.
Hatta Büyük Birlik Partisi yetkilileri helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu'nun Barbanas İncili ile ilgili çalıştığını belirterek ve ölümüyle bunun bağlantılı olabileceği gündeme gelmişti.

Hazreti İsa'nın havarilerinden Barnabas'ın yazdığı ve İslamiyet'in gelişini haber verdiği söylenen İncil'in bir versiyonunun, 12 yıl önce düzenlenen bir kaçakçılık operasyonunda Türk askerlerinin eline geçtiği ifade ediliyor.

İran kaynakları İncil'in halen Türk ordusunun elinde bulunduğunu ve "Siyonistlerin ve Batı yönetimlerinin kitapta yer alan iddiaları örtbas etmek istediğini" iddia ediyor.
Vatikan yetkililerinin kitabı incelemek için Türkiye'ye başvuruda bulunduğu ve Türk yönetiminin İncil'i kamuoyuna açıklamayı planladığı iddialar arasında.

Hıristiyan dünyasınca sahte olduğu öne sürülen Barnabas İncili'nin 41'inci bölümünde, cennetten kovulan Hazreti Adem'in geriye dönüp baktığında kapının üzerinde, "Allah birdir ve Muhammed onun elçisidir" yazdığını gördüğü öne sürülüyor.
Kitapta ayrıca, Hazreti İsa'nın asla çarmıha gerilmediği, Tanrı'nın oğlu olmadığı ve Hazreti Muhammed'in peygamber olarak geleceğinin öngörüldüğü söyleniyor.

VATİKAN'DAN İNCELEME TALEBİ
Öte yandan yine Daily Mail Gazetesi Vatikan'ın bu yılın Şubat ayında incili incelemek için Türkiye'ye resmi bir talepte bulunduğunu yazdı.(Vatan)