İsveç'in güneyinde bulunan Skone bölgesindeki doğal güzellikler içinde yer alan ve deniz kenarında bulunan Kullaberg'de Lars Vilks tarafından tahtadan yapılan 25 metre yükseklikteki NİMİS kulesi, kimliği belirsiz kişiler tarafından ezanın okunduğu minareye dönüştürüldü.

İsveç Radyosu'nun haberine göre, kimliklerini açıklamayan, ''İfade Özgürlüğünün Ruhu'' olarak kendilerini adlandıran bir grup sanatçı, video paylaşım sitesi youtube'a koydukları görüntülerde, kulenin en tepesine yerleştirdikleri düzenek sayesinde, ezanın okunmasını sağlıyor.

Kuleye yerleştirdiği ses düzeni sayesinde bölgedekilere ezanı dinleten kimliği belirsiz kişi, görüntülerde, ''Çokkültürlü bir toplumda herkesin inanç ve düşüncesine saygılı olunmalı'' ifadelerini kullanıyor.

Videoyu seyreden Lars Vilks ise, uygulamanın ve düşüncenin çok zekice ve iyi olduğunu söyleyerek, ses düzenini kuleden sökmeyi düşünmediğini, bu projenin kalıcı olabileceğini söyledi.

Lars Vilks, yaptığı heykel ve çizdiği karikatürler ile İslam dünyasının tepkisini çekmişti. Vilks'in aldığı ölüm tehditleri sebebiyle polis koruması altında olduğu belirtiliyor.

Vilks'in NİMİS adlı heykelini ise 1982 yılında inşa ettiği bildirildi.