Dünya çapında tanınan grubun, Türk vatandaşlığına geçmesi ile hem iki ülke arasında hem de Filistin sorununun çözümü noktasında etkin bir şekilde barış elçisi olacakları belirtildi. Orphaned Land’in kurucusu Kobi Farhi, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’la telefonla görüştü. "Türkiye bizim ikinci vatanımız" diyen grup üyeleri, beraber aldıkları kararla Türk vatandaşlığına geçmek istediklerini Kobi Farhi vasıtasıyla Tanık'a iletti. Türk vatandaşı olmak için büyük heyecan yaşadıklarını belirten Farhi, Türkçe öğrenmeye devam ettiğini ifade etti. Türk vatandaşlığına geçmek için başvuru kararı alan Orphaned Land üyeleri, Türkiye'yi ikinci evleri olarak gördüklerini, Türk pasaportu taşımaktan ve yurt dışında Türkiye'nin sanat elçisi olmaktan gurur duyacaklarını belirtti. Grup Eylül ayında Ankara’da düzenlenecek olan Ankirock 2012 Festivali’ne katılacak.

Çankaya Belediye Başkanı Tanık ise, geçtiğimiz Mayıs ayı başlarında İsrail'in davetlisi olarak Uluslararası Belediye Başkanları toplantısına katıldığını hatırlatarak, buradaki görüşmeler sırasında Kobe Farhi’nin kendisini bulduğunu ve konuyu kendisine ilettiğini söyledi. Konuyu Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’a da ilettiğini belirten Tanık, grup üyelerinin Türk vatandaşı olmasına büyük destek vereceğini söyledi. Tanık, telefonla görüştüğü grubun kurucusu Farhi'ye şunları söyledi:

"Sizlerin Türk vatandaşlığı müracaatınızı memnuniyetle karşıladık. Bu bizleri mutlu etti, Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ile en yakın zamanda konu hakkında görüşeceğim. Çankaya Belediyesi olarak elimizden gelen tüm desteği vereceğiz. Sizler de bu toprakların çocuklarısınız ve sizi Türk vatandaşı olarak kabul etmemiz için kimlik belgelerine, pasaportlara ihtiyacımız yok ama yasal sürecin de tamamlanması için tüm desteğimizle yanınızdayız. Geçen sene olduğu gibi bu sene de Ankirock 2012’de çok güzel bir şov sergileyeceğinize inanıyorum.”
Orphaned Land’in da katılacağı Ankirock 2012 Festivali hakkında da bilgi veren Tanık, bu seneki festivalde özel bir mekan olacağını, Eskişehir yolu üzerinde 70 dönümlük bir alanda bulunan Çansera bahçesinde Ankirock 2012’nin düzenleneceğini belirtti.

Ankirock 2012’de Orphaned Land’in yanı sıra yılların eskitemediği ve ünlü rock yıldızlarıyla yaptığı düetlerle yeniden zirveye çıkan Nilüfer, Türkiye'yi Eurovision'da da temsil eden gençliğin gözde gruplarından Manga, Ankara'da uzun süredir konser vermeyen Haluk Levent, elektronik müzik yapmasına rağmen rock dinleyen kesim beğenisini kazanan Bedük, Ankirock Fest'in en tecrübeli ismi Ogün Sanlısoy, Karadeniz rock müziğinin yükselen yıldızı Marsis sahne alacak.

Ankirock 2012 Festivali’nin yıllardır bilinen savaş karşıtı tutumundan hiçbir zaman taviz vermediğini belirten Ankirock organizatörlerinden Tarkan Gürol, çadırlı açıkhava festival geleneğinin kaybolmaya başlamasına rağmen anki Ankirock 2012’nin bu geleneğin kaybolmasına izin vermeyeceğini ve gittikçe büyüyerek duruşunu hiç bozmadan devam edeceğini açıkladı.