Yaz mevsiminin gelmesiyle başlayan mangal piknikleri Esenler Belediyesi zabıtalarını harekete geçirdi. İlçede bulunan yeşil alanları korumak amacıyla kurulan “Mangal Timi” mangal yapan vatandaşları uyarıyor. İkazı dinlemeyen vatandaşların ellerinden mangallarını alan zabıtalar, Göktürk’te belediyeye ait olan piknik alanına ücretsiz servis imkanının olduğunu da hatırlatıyor.

Uygulamanın yeşil alanları korumak için yürütüldüğünü belirten Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Esenler’de yeşil alan sıkıntısı olduğu için, insanlar buldukları her yeşil alanda piknik yapacaklarını düşünüyorlar. Tabi piknik her yerde yapılmıyor. Yapıldığı takdirde de sıkıntı oluyor. Bunun üzerine bizde zabıtadan böyle bir ekip oluşturduk. Özellikle cumartesi, pazar mangalla ilgili piknik alanı olarak belirlemediğimiz yerlerdeki yakılan mangallarla ilgili, zabıta memurları vatandaşları önce ikaz edecekler, eğer uyarıları dinlemiyorlarsa zabıtalar mangalı alıp gelecek. Çünkü her tarafta yapıldığı takdirde çok ciddi sorunlar çıkıyor. Bu sorunlar ortadan kalksın diye böyle bir tim oluşturuldu. Verim aldık. Piknik meselesi bir düzene girmiş oldu” dedi.

Göktürk’te belediyeye tahsis edilen bir alanın olduğunu belirten Başkan Göksu, “Orman bakanlığından ihaleyle aldık. Belediyemize tahsis edilmiş durumda. Orası ortalama her hafta sonu 10 bin insanı ağırlayan bir merkez. Bizim ’Alo Piknik’ diye bir servisimiz var. Ben ailemle pikniğe gitmek istiyorum diyenleri, sabah evinden alıyoruz. Piknik alanına götürüyoruz. Akşam tekrar evlerine getiriyoruz” diye konuştu.