PKK’nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK’ya yönelik soruşturmada 3. iddianame İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nce onaylandı. İddianamede, KCK Basın şemasına da yer verilerek örgütün basın ilişkileri anlatıldı. Şemaya göre Basın Komitesi, Avrupa, Türkiye, İran, Irak, Rusya, Ermenistan ve Suriye olmak üzere yedi ayrı bölgede yapılan yayınları organize ediyor. Şemada Basın Komitesine Mustafa Karasu'nun başkanlık yaptığı bilgisine yer verildi.

İddianamede Basın Komitesi’nin 5 kişiden oluştuğu ifade edildi. İddianamede bu kişiler şöyle anlatıldı:

“-Mustafa Karasu: Komite Başkanı.

- Cemal Şerik: Komite üyesidir, Kuzey Irak, Dağ Sahası ve Türkiye’den sorumludur.

- Eylem Pazarcık kod: Komite üyesidir, Avrupa, Rusya ve İran sorumlusudur.

- Zozan Sima kod Çilem İnce: Komite üyesidir, Avrupa ve Kuzey Irak’tan sorumludur.

- Harun Amed kod: Komite üyesidir, HPG Basın Komitesi sorumlusudur.”

LEGAL YAYINLAR DA ANLATILDI

Türkiye’de kırsal alanda bulunan Basın Komitesi’ne bağlı olarak faaliyetlerini yürüten legal yayınlar da sıralandı:
“Günlük Gazetesi: PKK/Kongra-Gel terör örgütünün stratejisi doğrultusunda yayın yapar. Roj Tv, ANF, Dicle Haber Ajansından aldığı haberleri gazetede yayınlar. Jiyan kod Yüksel Genç ve Baran kod tarafından basın komitesi ile irtibat kurulur.

Azadiye Welat Gazetesi: PKK/Kongra-Gel terör örgütünün stratejisi doğrultusunda yayın yapar. Tekin kod tarafından basın komitesi ile irtibatlıdır.

Yurtsever Gençlik Dergisi: Ozan kod tarafından basın komitesi ile irtibat sağlanır. PKK/Kongra-Gel terör örgütünün gençlere yönelik ideolojik yayın yapar.

Özgür Halk Dergisi: Ozan kod tarafından basın komitesi ile irtibat sağlanır. PKK/Kongra-Gel terör örgütünün gençlere ve orta yaş grubuna yönelik ideolojik yayın yapar.

Heviya Jine: Kürt kadınlarına yönelik ideolojik yayın yapan genç Kürt kadınlarını gerillaya özendirerek kırsal alana katılımı arttırmayı amaçlar.

Dicle Haber Ajansı: Türkiye içerisinde faaliyetlerini PKK/Kongra-Gel terör örgütü güdümünde faaliyetlerini yürüten bir haber ajansıdır. Basın komitesi ile irtibatını Hayri kod vasıtası ile sağlanır.